Vir: mariborinfo.com

Na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu so na prodajnih mizah že prve solatke, mlada čebula, čemaž, koprive, regrat pa tudi različne sadike. Seveda ne manjka jabolk, krompirja, solate, korenja, kolerabe, radiča, v mlečno-mesnem paviljonu pa kruha, pekovskih izdelkov, različnega mesa ter mleka in mlečnih izdelkov.

Pri prodajalcih se prav svetijo rdeče redkvice, ki jih je najbolje uživati sveže in surove. Odlične so narezane kot dodatek v zeleni solati, na kruhu s pašteto ali pa v sendviču, pa tudi s skuto, kjer je nepogrešljiv še vsaj drobnjak. Pestra je ponudba na osrednji mariborski tržnici. Bogatijo jo prodajalci s Trga svobode, ker je tam v času epidemije tržnica zaprta. To soboto so na Vodnikovem trgu napovedane že prve letošnje domače jagode, ki so zrasle in dozorele v rastlinjakih v Radvanju. Za kilogram domačih jagod bo treba odšteti sedem evrov.

Sicer pa na mariborskih tržnicah tako za obiskovalce kot za prodajalce še zmeraj veljajo vsi predpisani varnostni ukrepi, predvsem vzdrževanje varnostne razdalje, najmanj dva metra, in obvezno nošenje zaščitne maske oziroma druge zaščite ustnega in nosnega predela v zaprtih prostorih tržnic. Za mlečno-mesni paviljon velja, da lahko mlajši od 65. let vstopajo šele po 10. uri.

Na Vodnikovem trgu, kjer je osrednja mestna tržnica, ponovno poteka prodaja domačega sadja in zelenjave ter lokalnih pridelkov, pa tudi uvoženega nesezonskega sadja in zelenjave, vsak dan, od ponedeljka do sobote, med 7. in 13. uro.

SIFA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});