Čistke na RTV se nadaljujejo. Tako so se spravili na Valentina Areha.

Valentin Areh, slika: insajder

Levičarsko vodstvo RTV še vedno na posamezna uredništva, novinarje in druge ustvarjalce programov stopnjuje pritiske, izvaja šikaniranja in posega v novinarsko delo. A tega jim nihče ne preprečuje. Še več tiho so tudi sindikati in novinarska združenja.


Družbenopolitični delavci so v celoti prevzeli RTV. Politično nastavljeno vodstvo, pod krinko nevladnikov, pa izvajajo neverjetno čistko tistih, kateri se ne valjajo v istem koritu, kot vladajoči! Kot pove Valentin Aheh, novinar s 33 letnimi izkušnjami je stanje na RTV neznosno.

Zaposleni na Panorami so deležni psihičnega nasilja, groženj in žalitev. Za grožnje z odpovedmi delovnega razmerja izbranim novinarjem ni nobene pravne podlage. Gre za očitno in grobo kršitev delovnopravnih institutov in zakonodaje proti tistim kolegom, ki vztrajajo pri spoštovanju programskih in profesionalnih standardov. Kljub temu delovne inšpekcije molčijo.

“Vodstvo RTV, naj bi kar prek elektronske pošte poslalo odločbo, da zame na javni televiziji nima več dela. Uvrstili so me na čakanje. Hkrati so mi preprečili vstop v službo in dostop do mojih osebnih stvari,” 

“Očitno vodstvo širi kadrovsko čistko tudi na tiste, ki nismo delali za oddajo Panorama. Kljub temu da imam doktorat znanosti in več kot 33 let novinarskih in uredniških izkušenj, z delom za POP TV, TV Slovenija, Associated Press Televison News, ZDF, CNN in za druge velike tuje medijske hiše,” pravi Valentih Areh za Slovenske novice.

Direktorica Ksenija Horvat trdi, da za novinarja Valentina Areha, nekdanji v. d. direktorja TV Slovenija ni dela.  Od njega naj bi celo zahtevali, naj pristane na 17 razredov nižjo plačo in začne delati kot novinar začetnik, (čeprav ima 33 let izkušenj na področju novinarstva, hkrati pa se mora odreči vsakršni tožbi zoper RTV.

Se bomo končno uprli zlem nameram, ki jih nad novinarji vrši vodstvo RTV?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.