Civilna iniciativa izraža nasprotovanje odločitvi župana Arsenoviča, da za promet zapre Koroško in Glavni trg, po tem, ko si je ustvaril pravo dnevno sobo in si ustvaril lepo teraso pred svojo restavracijo.

Civilna iniciativa nasprotuje zaprtju prometa po Koroški cesti

V civilni iniciativi poudarjajo, se je zaradi zaprtja Koroške ceste izjemno povečala prometna obremenitev Razlagove, Krekove, Strossmayerjeve, Mladinske, Maistrove in Cankarjeve ulice. Tja se je preusmeril tudi velik del javnega potniškega prometa, zato podpisniki peticije zahtevajo, da se Koroško cesto ponovno odpre vsaj za mestni javni promet. Po lanskem zaključku obnove Glavnega trga in Koroške ceste od Starega mostu do osrednje mariborske tržnice se je v mestu izoblikovala civilna iniciativa s peticijo Za pravično delitev prometnega bremena v centru Maribora, ki jo je v spletni obliki podpisalo do sedaj podpisalo čez 400 ljudi.

Peticijo lahko podpišete tudi vi

Sicer pa so Arsenovičeve sanje, predor pod mestom in tako rešiti problem na povezavi med Gosposvetsko cesto in Mlinsko ulico. Upajmo le, da ko bo župan spet potreboval denar od države, ne bo takoj tekel pred novinarje in se jokal, da denarja od države ne dobi, ampak bo najprej kakšnega ministra poklical. Na primer strankarskega kolega Počivalška.

PM