Covid zdesetkal ljudi v štabu Civilne zaščite!

Slika je simbolna

Člani, ki pomagajo v štabu Civilne zaščite so izredno utrujeni, sedaj pa se je med njimi naselil še viruc Covid, tako da je ekipa še bolj zdesetkana, kot sicer.

 

“V ponedeljek smo poklicali enega fanta, da nam pomaga pri računalniških opravilih. Prišel je z morja, prehlajen zaradi klime, včeraj pa je udarilo: Skoraj dve tretjini zaposlenih je obležalo, najprej šest, danes še devet. Nadomestiti smo jih morali preko noči. Težava je, da so to ljudje s specifičnim znanjem, zdaj nove praktično celo noč usposabljamo, nato pa potrebujejo še dva dni, da postanejo polno operativen. Kaj takega se mi ni zgodilo niti v času covida, ko sem tukaj vodil štab,” je za portal Žurnal24, dejal Sandi Curk poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko.

Je pa na terenu je več tisoč ljudi, največ jih je na štajerskem koncu, zelo dobro je organizirana tudi kranjska regija, pravi Curk: “Od njih smo malo prej dobili zahtevek, da vsak dan zagotavljamo dovolj prostovoljcev, tudi oni pa prosijo, da je zadeva organizirana. To je pomembno, da te tam nekdo počaka in te pripelje na lokacijo, kjer tvojo pomoč potrebujejo. Predvsem pa na lokacijo, ki je ocenjena, da ne pripomore k tveganosti ogrožanja zdravja ali življenja.”

Pomagajmo skupaj. Če želite pomagati tudi vi, se prijavite v aplikacijo poplave 2023!

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.