Čustven zapis poslanca Dejana Kaloha, zakaj je najprej potrebno biti človek

kaloh
“K temu tekstu me je vzpodbudila izjava zdravstvenega ministra Poklukarja, ko je dejal: “Vsi smo ljudje, ki si želimo mirne in tople pomladi” je zapisal Dejan Kaloh na dužbenem omrežju Facebook.

Prosimo vzdržite še malo!

“Dovolite pa mi eno prošnjo, tudi sam sem človek, ki si resnično želim ponovno živeti brez maske, brez skrbi, ali bodo moji otroci lahko hodili v šolo ali bodo šolani doma, želim si izbrati, da grem lahko svobodno na morje, želim se mirno usesti z družino v restavracijo, želim videti prijatelje. Vsi smo utrujeni od pandemije. Ampak prosim vas, vzdržimo še malo.” ravi poslanec SDS, Dejan Kaloh

“Ta občečloveški odnos izpostavljenih državnih funkcionarjev, ko naslavljajo spoštovane sodržavljane, mi je zelo blizu. Tudi sam kot politik najprej pomislim na to, kako se ljudje počutijo zaradi tega ali onega korona ukrepa, kako se jih bo to dotaknilo na čisto človeški ravni, v njihovih odnosih z drugimi, torej v vsakodnevnem življenju. Po moji oceni, bomo v luči korona situacije že na začetku poletja, precej lažje zadihali. Do takrat pa res – dosledno se držimo ukrepov, ki jih določa epidemiološka stroka. Epidemijo nam bo uspelo premagati le s skupnimi močmi, z resnično solidarnostjo do sočloveka. V času covida-19 predvsem z mislijo na starejše in kronično bolne. Kdor tega ne čuti v srcu, se sprašujem iz katerega planeta je. Tukaj na Zemlji je tako že vsaj iz Kristusovih časoov”. Piše Kaloh
“A tudi pred koronakrizo in tako bo tudi po njej, je bilo in bo moje politično delovanje zazrto v potrebe sočloveka, vsakega slehernika v Sloveniji, med katere spadam tudi sam. V vsakega slovenskega sodržavljana, ki Slovenijo nosi v srcu in spoštuje njeno Ustavo in zakone. Brez balasta nekih političnih puhlic in brez fige v žepu. Do cenjenih sodržavljanov imam ogromno obveznost, saj so me poslali v parlament. Moram delati za naš/moj Maribor in moram delati za tukajšnje ljudi, za njihove potrebe in njihova pričakovanja.”

Poslansko funkcijo opravljam s srcem in pametjo. Najprej pozorno poslušam. Ves čas sem empatičen. “Kako vam lahko pomagam? Kje je težava? Kako jo lahko skupaj rešimo?” Potem pa naredim vse, kar je v moji moči, da se zadeve premaknejo naprej. Pokličem vse deležnike, ki so vključeni v problematiko, se obsežno informiram in odločevalcem predstavim potencialne možnosti rešitev.

V srcu sem še vedno “pubec”

“V srcu sem še vedno “pubec in mariborske Nove vasi 2″, a od tistih časov sem seveda nekaj naredil iz svojega življenja, diplomiral in magistriral, si ustvaril čudovito družino, napisal kup knjig, in sedaj sam ponosen zastopnik slovenskega ljudstva v parlamentu. Imam veliko srečo, da svoje poslanstvo poslanca lahko opravljam – iz eksistenčnega vidika – povsem neobremenjeno. Pred poslansko funkcijo sem bil v podjetniških vodah in tja se lahko vrnem kadarkoli. A nekako imam s strani dragih Mariborčanov in Mariborčank občutek, da cenijo moje delo za Maribor in za njihovo boljše življenje,” pravi poslanec SDS Dejan Kaloh.
“A moje elementarne prijaznosti prav do vsakogar, ne gre zamenjati z naivnostjo. Kajti potem je kakšen zlonamernež precej presenečen in kot rečemo v Mariboru – “samo vlke oke je naredo”. Seveda se najdejo tudi čudaki, tako v naši štajerski metropoli kot v Ljubljani. Ravno v petek sem doživel takšno epizodo. S kolegom Jožetom Lenartom sva po glasovanju zapuščala državni zbor. Na drugi strani je gruča psihičev kričala “janšisti dol (v zemljo?) z vami”. Nekateri kolegi so v garažo odšli pri kavarni Maxija, midva z Jožetom pa direkt mimo njih. Zanalašč. Iz principa. To je bil moj/najin odločen NE kulturi smrti! Najbolj glasnemu sem rekel: Daj, zberi se!”
Če sem lahko jaz prijazen, korekten, normalen – beri: človeški, potem je to lahko vsak med nami. Samo potruditi se je malce potrebno.
“Tudi jaz sem človek, a hkrati nosilec pomembne politične funkcije. 24/7 sem v službi naroda in moram biti vzgled ljudem, tako v obnašanju kot v besedah. Čeprav bi včasih “pubec iz Nove vasi 2”, kakšnemu neotesanemu težaku, zabrusil tudi kako ostrejšo besedo.
Vsi smo na istem slovenskem čolnu. Ministri, poslanci, državljani, dobrosrčni ljudje in korona lunatiki. A najprej je potrebno biti človek! Ne pozabimo tega,” je zapisal dejan Kaloh.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.