Selektor nogometne izbrane vrste Slovenije Matjaž Kek bo danes v Mariboru predstavil seznam reprezentantov za tekmi s Poljaki in Izraelci, ki bosta v Ljubljani v Stožicah.

Predstavitev na “Kekovi” osnovni šoli

Pred reprezentančnima akcijama naj bi selektor dokončno prečrtal Nejca Skubica, povsem zaključena pa je tudi zgodba s Kevinom Kamplom. Slovensko nogometno reprezentanco v septembru čaka dvojni nogometni spektakel v Stožicah. Najprej, 6. septembra, v goste prihajajo vodilni v skupini Poljaki na čelu z zvezdnikom Bayerna Robertom Lewandowskim, tri dni kasneje pa bo v Stožicah gostovala še reprezentanca Izraela, s katero je Slovenija na uvodni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo prihodnje leto iztržila neodločen izid.

Kek bo seznam reprezentantov objavil na novinarski konferenci v Mariboru na svoji nekdanji Osnovni šoli bratov Polančičev, kjer sta gulila šolske klopi oba največja akterja nogometa v mestu ob Dravi, torej Matjaž Kek in aktualni športni direktor Maribora Zlatko Zahović.

Kako stoji reprezentanca Slovenije sedaj?

Slovenija je na prvih štirih tekmah v kvalifikacijah za EP leta 2020 zbrala pet točk in je na četrtem mestu v skupini G. Na vrhu je Poljska z 12 točkami.

Slovenija je 21. marca v Haifi kvalifikacije začela z osvojeno točko (1:1), 24. marca je v Stožicah prav tako iztržila remi s Severno Makedonijo (1:1), 7. junija v Celovcu je izgubila z Avstrijo (0:1). Tri dni kasneje je v Rigi s kar 5:0 odpravila Latvijo. Desetega oktobra v Skopju sledi še tekma s Severno Makedonijo ter tri dni kasneje v Stožicah nova tekma z Avstrijo. Šestnajstega novembra pridejo v Ljubljano Latvijci. Za konec pa bo sledilo gostovanje pri Poljakih v Varšavi.

M.G.