Lokal gostilne skupina
slika je simbolna, foto: Primorske novice!

Prihodnji teden je nujno odpreti terase/vrtove, da tudi gostincem omogočimo delo, vendar ob upoštevanju najstrožjih preventivnih pogojev, ki jih zahteva NIJZ,” je danes prek Twitterja sporočil minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Kje bi se lahko odprli gostinski lokali?

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek se je danes sestal s predsednikom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) Brankom Mehom in Blažem Cvarom, predsednikom sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS. Kot je prek Twitterja sporočil Počivalšek, so iskali rešitve za turistično panogo, predvsem za turizem, piše portal v fokusu.

Počivalšek je že v ponedeljek za TV Slovenija dejal, da verjame, da bodo danes, glede na podatke, ki jih imajo, končno in po dolgem času pristopili k odpiranju gostinstva, prvi korak v tej smeri pa je odprtje gostinskih teras. Slovenija se bo glede na cone odločala regijsko. Trenutno bi lahko odprli terase lokalov.

Po današnjih podatkih je 5 regij še vedno rdečih, ena je črna. Tako da, če bo obveljalo sledeče, bi lahko v naslednjem tednu odprli lokale v naslednjih regijah: goriška, obalno-kraška, posavska, koroška, podravska in pomurska. Malo pod to mejo danes spada tudi gorenjska regija.
vir, slika: Žurnal24

Več o tem bo znanega tekom današnjega dne!

PM