Karel Erjavec desus pogovor
Karel Erjavec, slika, družbena omrežja

Z obrazov izza Erjavčevega hrbta je bilo ob vložitvi konstruktivne nezaupnice razbrati, da v uspeh ne verjamejo in da bo pri vsej stvari šlo bolj za to, kako volilni poraz prikazati kot verodostojen poskus, da so glede rušenja Janše storili pač vse, kar so lahko.

Danes seja “zvijanja rok” neposlušnim poslancem DESUS

 

Danes Erjavec s poslanci DESUS-a

Kot piše Požareport iz tranzicijske levice opozarjajo, da so krogi okoli Milana Kučana in Gregorja Golobiča stranko DeSUS strateško že odpisali, Karl Viktor Erjavec pa je – očitno tudi – osebno maščevalno sprejel neslavno vlogo Desusovega pogrebnika. A danes bo baje še posebej srborito razpoložen, poslance naj bi želel za vedno utišati, ali pa vreči iz stranke?

Kdo vse je vabljen na današnjo sejo izvršilnega odbora stranke DESUS, ki se bo začela ob 12.uri? Člani izvršilnega odbora stranke DESUS: mag. Miroslav Berger, Vijola Bertalanič, Zdravko Cankar, Brigita Čokl, Tomaž Gantar, mag. Emil Kumer, Herman Tomažič, Milena Vrenčur, doc. dr. Srečko Felix Krope. Zatem predsednik stranke Karl Viktor Erjavec, ter podpredsedniki: Anton Balažek, Irena Majcen, Brigita Čokl, Lidija Štruc, Vodja PS DESUS Franc Jurša in (zaenkrat še) minister Jože Podgoršek. Povabljeni so tudi predsedniki pokrajinskih odborov, pa vsi poslanci (razen Roberta Polnarja).

Za novega generalnega sekretarja stranke – namesto Lidije Štruc – pa namerava Erjavec postaviti zloglasnega Zlatka Ficka, nekdanjega aferaškega direktorja državnega podjetja Slovenski državni gozdovi.

Predvsem pa na seji, ki ima eno točko, seznanitev izvršilnega odbora z vložitvijo konstruktivne nezaupnice in kandidaturo predsednika stranke za mandatarja, ne bo manjkalo ostrih besed in predvsem discipliniranja svojih poslancev, kako glasovati na izredni seji.

PM