slika: Facebook profil NK Maribor

“Motiv je velik, sredina tekma nam je villa veliko samozavesti in to želimo izkoristiti. Ob tem še nismo zmagali v letošnjem prvenstvu, kar je še eden izmed ciljev, ki jih želimo uresničiti v nedeljo,” pravi eden najizkušenejših v našem moštvu in v derbijih.” pravi Mitja Viler na portalu NK Maribor.

Kakšna je statistika?

Odkar se je nova Olimpija, ki je leta 2005 nastala na pogorišču stare, vrnila med prvoligaše, sta večna tekmeca v Ljudskem vrtu, kjer se bosta udarila tudi danes zvečer, odigrala 26 derbijev. Statistika je močno na strani Mariborčanov, ki so jih dobili kar 13, medtem ko je Olimpija zmagala petkrat. Osem derbijev v Ljudskem vrtu od leta 2009, se je končalo brez zmagovalca. Maribor je zabil 38 golov in jih prejel deset manj.

Zmage Maribora: 13
Remiji: 8
Zmage Olimpije: 5
Gol razlika: 38:28

Policija obvešča vse obiskovalce prireditve, da bodo zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje.Ta bodo uporabljena na krajih v mestu, kjer se navadno zbirajo navijači, ter v okolici stadiona in na samem stadionu – tako na tleh kot v zraku.

Hkrati pa obveščajo tudi, da bo organizator tekme na vhodih na stadion izvajal tako imenovano personalizacijo vstopnic, kar pomeni, da bo treba ob vstopu pokazati osebni dokument, na vstopnico pa morajo obiskovalci prireditve izpisati svoje osebne podatke.

Tekmo si boste lahko ogledali v živo na stadionu Ljudski vrt, kot tudi v številnih mariborskih lokalih. Tekma se bo začela ob 20.30 uri, z neposrednim prenosom ob 20. ure dalje na Planet TV.

M.G.