Danes bo zelo vroče. Temperature tudi nad 35 stopinj. A Kot kaže za vnaprej, se hujša vročina ne bo vrnila, temperature bodo za 10 stopinj nižje.

Danes tudi do 36 stopinj

Za danes vremenoslovci pri agenciji za okolje (Arso) napovedujejo sončno vreme, hkrati pa zelo visoke dnevne temperature. Danes bo tudi vrhunec tega vročinskega vala. Do 36 stopinj Celzija bi se lahko segrelo ponekod v osrednji, in jugovzhodni Sloveniji. Visoke temperature bodo vplivale na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije.

Jutri občutna ohladitev. Potem pa zmerne temperature

Jutri pa bo nastopila občutno osvežitev. Vroč zrak iznad zahodnega Sredozemlja in severnega roba Afrike bo zamenjal precej hladnejši zrak iznad severnega Atlantika in območja polarnega kroga. Vse kaže, da se bo s to fronto huda vročina iz naših krajev za letos poslovila, saj v naslednjih desetih dneh ni na vidiku novih izrazitejših prodorov afriške zračne mase proti severu.

Srednjeročni izračun ameriškega in evropskega modela kaže krepitev grebena nad severnim delom Atlantika 25. avgusta, kar bi verjetno pomenilo dokončen zlom poletja, vendar bo treba za natančno napoved še nekaj časa počakati.

vir: 24ur, žurnal

M.G.