Tudi to se naredi. Nov teden in nov začetek. A kot bi bila nedelja, so danes vsi lokali na Poštni ulici zaprti.

Lokali na Poštni ulici bodo danes samevali

Krivec za zaprtje pa so dela, ki jih bo opravljal Mariborski vodovod. Tako bo danes na območju Glavnega trga, Poštne ulice in dela Koroške motena oskrba pitne vode. Na Poštni bodo lokali zaprti do 18. ure.

Prvi predviden izpad oskrbe s pitno vodo bo torej danes v Poštni ulici, kjer bo zaradi večjih vzdrževalnih del motena oskrba med 8. in 18. uro. V tem času bodo tudi zaprti lokali v Poštni ulici. Oskrba bo motena tudi na območju Glavnega trga in Koroške ceste med Starim mostom in tržnico, in sicer med 8. in 12. uro. Zaradi starosti vodooskrbnih instalacij na tem območju je pričakovati neprijetne pojave, kot so motnost in obarvanost vode ter nabiranje odkruškov oblog vodnega kamna.

Na Mariborskem vodovodu svetujejo izpiranje internih instalacij istočasno na vseh pipah, pri čemer je potrebno predhodno odstraniti mrežna sita – perlatorje, tako da se poveča pretok vode. Izpiranje WC kotličkov priporočajo na koncu, ko je voda v drugih delih instalacije ponovno bistra. Drugi ukrepi zaenkrat niso potrebni.

vir: Maribor24

MG