DARS – Predvidena dela in zapore na štajerski in primorski avtocesti do 12. avgusta 2021

dars
Slika: Dars

Do začetka septembra bodo na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in priključkom Celjem vzhod potekala obnovitvena dela na območju viadukta Žepina (obnova hidroizolacije in asfalta ter zamenjava dilatacij na viaduktu). Promet poteka po polovici avtoceste in je urejen po dveh pasovih v eno smer in po enem pasu v drugo smer, z dnevnim obračanjem zapore, odvisno od gostote prometa.

V času obnovitvenih del bodo izredni prevozi do širine 6 m možni po dveh voznih pasovih in do širine 3,7 m po enem voznem pasu v nočnem času, predvidoma do 4. ure zjutraj. Izredni prevozi, tudi tisti, ki presegajo 120 t skupne mase, morajo biti najavljeni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Primorska avtocesta

Od srede, 11. avgusta 2021, do sredine oktobra 2021 bo na primorski avtocesti A1 potekala preureditev avtocestnega priključka Vrhnika. Predvidoma tri tedne bo zaprt uvoz na avtocesto proti Kopru, ves čas del pa bo zaprt izvoz z avtoceste iz smeri Kopra, obvoz bo voden čez priključek Logatec. Še naprej bosta omogočena uvoz na avtocesto proti Ljubljani in izvoz z nje iz smeri Ljubljane. Dela obsegajo gradnjo krožišča ob regionalni cesti skozi Vrhniko, investitor je Direkcija RS za infrastrukturo.

Ta konec tedna bodo na avtocestah najbolj obremenjeni mejni prehodi Gruškovje, Obrežje in Karavanke, na drugih cestah pa Metlika, Vinica, Jelšane, Sečovlje, Dragonja, Starod, Slovenska vas, Zavč in Zgornji Leskovec. Zaradi vrhunca turistične sezone bo vse do ponedeljka močno povečan promet skozi vso Slovenijo, predvsem od Avstrije in Italije proti slovenskem in hrvaškem primorju ter v obratni smeri. Od prihodnjega tedna bosta na priključku Vrhnika zaprta uvoz na primorsko avtocesto proti Kopru in izvoz z avtoceste iz smeri Kopra.

VREME

Maribor
delno oblačno
55%
2.1km/h
40%
27°C
28°
26°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.