DARS – Prometna napoved do 10. decembra 2021

Dars
Slika: Dars

V noči na soboto bo zaradi del v predorih zaprta štajerska avtocesta med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani. V soboto do 13. ure bo na primorski avtocesti med Uncem in Postojno potekala menjava betonskih varnostnih ograj, zato bo promet v vsako smer urejen po enem pasu. V nedeljo se večjemu delu Slovenije obeta nova pošiljka snega.

Štajerska avtocesta

V noči s petka na soboto (3. in 4. decembra 2021) bo med 20. in 5. uro zaprta štajerska avtocesta A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani zaradi menjave opreme za videodetekcijo prometa v predorih Pletovarje in Golo Rebro. Obvoz bo po regionalni cesti Slovenske Konjice–Vojnik–Celje.

Primorska avtocesta

V soboto, 4. decembra 2021, med 8. in 13. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Postojno promet v vsako smer vožnje potekal po enem pasu zaradi menjave betonskih ograj. Hitrost na območju delovne zapore bo omejena na 80 km/h.

Predvidoma do sredine decembra na odsekih med Kozino in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Serminom poteka obsežnejša obnova vozišča (več informacij). Promet v vsako smer vožnje poteka le po enem pasu, zaprt je priključek Črni Kal.

Predvidoma do prve polovice decembra 2021 poteka sanacija dilatacije na viaduktu Gabrk. Na delu odseka med razcepom Gabrk in Divačo je ves promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer od petka do nedelje popoldan po dveh pasovih v smeri Kopra in enem proti Ljubljani, od nedelje popoldan do petka pa po dveh pasovih v smeri Ljubljane in enem v smeri Kopra.

Gorenjska avtocesta

Do 17. decembra 2021 bo vsak teden od ponedeljka od 11. ure do petka do 15. ure promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Hitra cesta skozi Maribor

V soboto, 4. decembra 2021, med 9. in 11. uro bo promet na hitri cesti skozi Maribor H2 med Mariborom in Teznim v obe smeri potekal skozi meljsko križišče zaradi geodetskih meritev na meljskem nadvozu.

Dolenjska avtocesta

Na določenih delih odseka dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem so možne dnevne vzdrževalne zapore zaradi dokončanja obnovitvenih del.

Pomurska avtocesta

Predvidoma do 10. decembra 2021 na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obnova cestišča in objektov (več informacij). Promet poteka po obeh voznih pasovih, prehitevalna pasova sta zaprta. Hitrost vožnje v območju delovne zapore je omejena na 60 km/h.

[color-box color=”red”] Od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta oziroma v zimskih razmerah morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisano zimsko opremo. V Italiji in Avstriji pa je zimska oprema obvezna že od 1. novembra.[/color-box]

VREME

Maribor
delno oblačno
42%
2.1km/h
40%
28°C
29°
27°
28°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.