Davorin Kopše: Nadlegujejo poslance, pljuvajo v obraz, odgovarja nihče?

Protestniki in nasprotniki vlade imajo vse večji zagon, njihova dejanja pa postajajo vse bolj nasilna. V samo enem tednu sta bila tarča teh kar dva poslanca SDS, grožnje pa je prejela tudi predstavnica NIJZ.


NASILJE LEVIH EKSTREMISTOV POSTAJA VSE BOLJ NEVARNO?

A kje je policija, zakaj na grožnje nihče ne reagira, kje so pristojni, zakaj nobenih kazni? To se sprašujemo tudi mi, po tem ko je bilo s strani takšnih in drugačnih levičarskih frakcij  kar nekaj napadov na poslance. Kdaj se bo to končalo? To se sprašuje tudi Davorin Kopše. Prepričan je, da bi morala policija ravnati bolj strogo, saj meni, da želi nedemokratična skupina spodkopati demokracijo v Sloveniji.

Kopše je prepričan, da demokracija v Sloveniji pada in se sprašuje, če bodo ljudje prevzeli oblast. “V Franciji, Belgiji in Nemčiji imajo povsod demokracijo, pa tega ne dovolijo,” je še dejal. Policijo poziva, če za pregon omenjenih dejanj potrebuje več pooblastil, naj jih dobi, če pa je vzrok kje drugje, pa se naj to tudi uredi. Vse bolj postaja očitno, da stoično ravnanje policije še bolj podžge protestnike pri njihovih dejanjih. Skupina, ki jo omenja Kopše, se s pomočjo Nikite Xeverja kljub opozorilom policije ni želela umakniti.  Postali so vse bolj nasilni, žalili so policiste, jih verbalno napadali in hoteli z njimi tudi obračunati.

Po izteku epidemije ni popolnoma jasno, kam plujemo kot družba, saj nedemokratičen del družbe prav srdito ustrahuje izvoljene poslance. Ti so se spravili tudi na poslanca Janeza Moškriča na stopnišču pred Maxi marketom. Kot vsi poslanci koalicije je tudi Moškrič bil tarča zmerjanja s fašistom, prav tako pa so mu grozili, da ga bodo ubili. Na drugi strani so predstavnico NIJZ zmerjali s ciganico in lažnivko ter ji predlagali, naj se zakoplje deset metrov pod zemljo. “Baba pa kje so te izkopali? Lažnivka tudi ti boš visela,” je zapisala uporabnica Facebooka.

Trenutno vlado tako čakajo veliki izzivi, ki je zaradi moči medijev soočena s paničnimi grožnjami o diktaturi, medtem pa nam grozi še četrti val epidemije. Kje pa je v tem primeru policija. Zakaj ljudi, ki grozijo ne odpeljejo na policijo, zakaj ekstremiste,  ki spodbujajo k nasilju ne zaprejo. Se bomo morali bati za lastna življenja, samo zato, ker razmišljamo drugače, kot oni? POLICIJA, KJE SI?

P.M.

 

VREME

Maribor
delno oblačno
51%
7.2km/h
40%
26°C
27°
23°
25°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
17°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.