Slika: nova24TV

Kar se je že dolgo šušljajo je prišlo na plan. Vedno glasnega in ne preveč naklonjenega župana, predsednici Tanji Fajon so izključili iz stranke SD.

Iz stranke izključili župana Emila Rojca

Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc je že dolgo trn v peti matični stranki SD, saj odkrito nasprotuje ilegalnim migracijah, s katerimi se vsakodnevno sooča v svoji občini, hkrati pa pohvali tudi sedanjo vlado, ki je probleme sposobna reševati.

Tak človek je za naslednike komunistov, ki svoje probleme očitno rešujejo po socialistično velik trn v peti. Uradno naj bi župana Rojca izključili zaradi nespoštljive in žaljive komunikacije z novinarko Primorskih novic. A če bi vrli Socialni demokrati spoštovali take nespodobne komunikacije pri vseh svojih članih, se sprašujemo zakaj je član stranke SD še vedno Jernej Štromajer, ki je ljudi, ki praznujejo Božič žalil z umazanimi živalmi in to, kot takratni državni sekretar ministrstva za izobraževanje.

Takšna pokoritev članov, ki ne pihajo v isti rog, kot njihova “velika” voditeljica izhaja še iz časov komunizma. Pa saj so člani SD tako in tako ponosni nasledniki komunistov. Samo časi so drugi.

PM