Tanja Fajon, SD
Tanja Fajon, fotomontaža

V Sloveniji se zdi, da se zaradi medijev v lasti tranzicijskih tajkunov obeta konec medijske svobode in pot v “janšistično diktaturo.”

V stranki SD prepovedali snemanje novinarske konference televiziji Nova24TV

Stranka SD konstantno ne odgovarja na naša novinarska vprašanja, podobno tudi predsednica stranke Tanja Fajon. Žal lahko le zapišemo, da vodja stikov z javnosti, Denis Sarkić naredil le še eno izmed nerazumljivih potez v svojem delovanju. Vsakdo ve, kaj je vzrok. SD zameri našemu mediju eno izmed novic v času evropskih volitev v letu 2019, a se je naš medij takoj korektno opravičil, a tega pri SD ne sprejemajo. Žal so le dokazali, da za njih pojmi demokracija, pluralnost in opravičilo ne obstajajo. Piše Nova24TV!

In odgovor stranke SD. “Vaš medij z načrtnim generiranjem laži in sovraštva deluje še naprej. Dokler bo tako, na naših dogodkih niste dobrodošli.

Varnostnika bojda nimajo! “Očitno je naš snemalec videl duhove,” so zapisali pri Novi24TV

Onemogočenje snemanje novinarske konference zasebni televiziji je še en dokaz kakšno politiko vodi predsednica SD Tanja Fajon! Politiko sovražnosti, neenakosti, kakršno smo doživeli v času socializma. Komunizem je v glavah določenih osebkov stranke SD očitno še kako živ. 

Stranka, ki trdi, da sedanja vlada izvaja represijo nad mediji, je tako edina v tem prostoru, ki je fizično preprečila dostop na tiskovno konferenco kateremukoli mediju. Dvoličnost in izključevalnost v SD, odkar jo vodi Tanja Fajon, ne poznata meja. Na novinarski konferenci stranke SD so bili lahko le vodstvo SD in predstavniki uslužnih medijev!

In ko se pri stranki SD sprenevedajo, da niso imeli varnostnika, ki je odslovil novinarja Nova24TV, je tu odgovor!

Uredništvo