Denar kar na lepe oči? Vse to je možno v medijskem kartelu tranzicijske levice?

Miha in Nika Kovač
Miha in Nika Kovač, slika: družbena omrežja

Predstavljamo vam bizaren primer pridobitve “davkoplačevalskega tisočaka” v režiji vplivnega slovenskega založnika in profesorja na Filozofski fakulteti, Mihe Kovača in njegove hčerke.

Očka Miha in Hči Nina Kovač za državni denar?

Miha in Nika Kovač sta znana obraza, ki se pogosto pojavljata v medijskem kartelu tranzicijske levice. Njen oče je znan politični komentator levega političnega pola in vplivni založnik Njegova hčerka Nika Kovač se medijsko prodaja kot prvi obraz nevladne organizacije Inštitut 8. marec. V Požareportu so razkrili bizarno “cuzanje” davkoplačevalskega denarja. Nekdanja direktorica za knjigo Renata Zamida je podpisala pogodbo v vrednosti tisoč evrov z Miho Kovačem za tiskanje kuvert in kuvertiranja. Podjetni očka je za posel angažiral kar hčerko Niko Kovač. Le ta je dobila tisoč evrov neto neobdavčenega denarja kar na roko. Primer za FURS?

Nekdanja direktorica javne agencije za knjigo Renata Zamida se je v času svojega mandata večkrat soočila z očitki o nepravilnostih. Zamido so v preteklosti zato nameravali večkrat zamenjati, a se je s političnim vplivom levih kulturniških botrov, vsakokrat uspela obdržati na direktorskem mestu. Ni pa spodletelo sedanjemu kulturnemu ministru dr. Vasku Simonitiju, ki je Zamido razrešil s položaja. Kmalu zatem se je na kulturnega ministra vsul medijski stampedo v režiji  KUL koalicije. Piše Nova24TV.

[color-box color=”blue”] V zgodbi je, po besedah Bojana Požarja, neverjetno predvsem to, da so zaznane kršitve. Za posel sta se Zamida in Kovač dogovorila že v naprej. To potrjuje dejstvo, da sta naročilo in podpis pogodbe bila opravljena v enem samem dnevu. Miha Kovač v statusu samostojnega podjetnika nima registrirane dejavnosti za kuvertiranje ali kaj podobnega. Prijavljeno ima le svetovanje na področju založništva, kar pomeni, da je bil celoten proces nezakonit.[/color-box]

Večina slovenskih delavcev si mora s krvavimi žulji zaslužiti minimalno plačo in komaj preživi mesec. Slavni očka in hčerka Kovač pa le pokličeta “javne” ustanove pod vladavino levih elit in “jurja” neto takoj pade v njun žep?

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
95%
0.5km/h
20%
18°C
20°
18°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.