Depolitizirana RTV v rdečih številkah! Poglejte kaj vse bi ukinili.

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

Na RTV-ju se utapljajo v rdečih številkah in iščejo rešitve za izhod iz krize. Tako bi radi ukinili številne programe in zaposlenim zmanjšali plače. Kaji njihov Golob jim ne bo dal  več, kot 10 milijonov.


Novi svet RTVS, ki so si ga s spremembo zakonodaje, da bi lahko Golob na vrh RTVS nastavil svoje ljudi, ki bodo lepo govorili o vladi, vodi pa ga Goran Forbici, je od uprave zaradi alarmantnih podatkov o rdečih številkah, ki otežujejo tudi načrtovanje poslovanje v prihodnjem letu.

In zanimivo. Do petka mu morajo pristojne službe pripraviti podatke, koliko bi v naslednjem letu in dveh privarčevali, če ukinejo glasbeno produkcijo, informativni program drugega programa TVS, radijski program za tujo javnost (radio SI), regionalne radijske in televizijske programe v Kopru in Mariboru, medioteko, založniško dejavnost in kakšne bi bile posledice znižanja plač vsem zaposlenim za razred ali dva. 

Kot piše Spletni časopis, podatki do konca septembra, ki so jih na RTV objavili med gradivi za sejo, kažejo, da imajo že v devetih mesecih več kot sedem milijonov minusa, do konca leta pa se bo verjetno znesek še krepko povišal. Na več kot deset milijonov evrov.

To je tako, če dajo škarje in platno v roke ljudem, ki z njim ne znajo delati! 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.