Diploma Masleše je zaupne narave, pravijo na Vrhovnem sodišču.

Branko Masleša povej
SLIKA, TWITTER

Sodni svet se je prejšnji teden odzval na tvit, ki ga je kot odziv na novinarska vprašanja glede diplome vrhovnega sodnika Branka Masleše objavilo vrhovno sodišče. Piše SIOL.

“Sodni svet v okviru skrbi za javni ugled sodstva skladno s prvim odstavkom 2. člena Zakona o sodnem svetu (ZSSve) poudarja pomen načela transparentnosti delovanja sodstva, v okviru katerega je sodna uprava dolžna posredovati zainteresirani javnosti vse pomembne informacije o dejstvih, ki se nanašajo na opravljanje sodniške funkcije. Način komunikacije sodne uprave Vrhovnega sodišča RS v objavi na Twitter računu z dne 6. 12. 2021 Sodni svet ocenjuje kot neustrezen in neprimeren,” so zapisali.

Kritiko Sodnega sveta predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič. v tej zvezi ocenjuje kot neutemeljeno, ob hkratnem pogrešanju stališča Sodnega sveta do medijskega poročanja v tej zadevi na račun navedenega vrhovnega sodnika, “Podatki o stopnji izobrazbe, funkcionalnem in specialnem znanju, udeležbi na različnih oblikah izpopolnjevanja in usposabljanja ter drugi podatki o strokovni usposobljenosti so + zaupne narave, zato diplome in potrdila o opravljenem pravniškem državnem izpitu (PDI) v primeru vrhovnega sodnika svetnika Branka Masleše nismo posredovali javnosti oziroma zainteresiranim medijem, dokler sodnik za to ni dal soglasja,” je dejal Florjančič.

Uradna diploma branka Masleše (brez žiga fakultete)

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
43%
4.1km/h
20%
7°C
10°
4°
7°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA