četrtek, 17. oktober 2019
Doma Maribor in okolica Direktor Snage odstopil. Kateri Arsenovičev izbranec ga bo nadomestil?

Direktor Snage odstopil. Kateri Arsenovičev izbranec ga bo nadomestil?

Pred tednom dni se je sestal novi nadzorni svet Snage, kjer so direktorju Snage Cvetu Žaliku odvzeli pooblastila. Pooblastila so začasno prenesli na Damijana Škrinjarja, ki je postal tudi novi predsednik nadzornega sveta.

Direktor odstopil. Kdo ga bo zamenjal?

Župan Saša Arsenovič si je Žalika že dlje časa prizadeval zamenjati. Meni namreč, da je kriv za milijonsko izgubo, slabo poslovanje podjetja ter napačno vodenje pri izgradnji sortirnice. A za izgubo, ki jo pridela Snaga se je vedelo že mnogo prej. Še v času Andreja Fištravca. Gre tu za politično kupčkanje?

Kot poroča Radio Maribor, je direktor Snage Cveto Žalik včeraj podal odstopno izjavo. Odstop je potrdil tudi nadzornega sveta Damijan Škrinjar in sporočil, da bodo odstopno izjavo obravnavali in potrdili danes. Na njegovem mestu naj bi bil začasno direktor Energetike Alan Perc.

Kdo bo postal direktor s polnim mandatom, pa bomo videli. Teren za Arsenovičevega moža je torej pripravljen. Bo to “odpadnik” Zvone Zinrajh, katerega ime že dolgo časa odmeva v javnosti, saj je to človek, ki je omogočil Arsenoviču izvolitev četrte podžupanje, ali pa bo to kdo tretji? Usluge bo pač treba vrniti?

M.G.