Dobili smo pismo bralca. Kaj se zares dogaja na meji z ilegalci?

žičnata ograja, žica
slika: Svet24

Stanje z ilegalci na slovensko-hrvaški meji je iz dneva v dan bolj dramatično. Kot, da bi ilegalni migranti vedeli, da se z meja odstranjujejo ograje.

Stanje na meji s Hrvaško, nam je opisal eden od vojakov (njegovo ime hranimo v uredništvu). Stanje z ilegalci na meji jer iz dneva v dan bolj napeto. Vse večjih je. Med ilegalci prevladujejo temnopolti iz centralne Afrike, tam kjer vojna

ne divja. Prav zanimivo je kako so dobro obveščeni o razmerah v Sloveniji. Točno vedo, da se bodo v Sloveniji počutili dobro in da kmalu ne bo več ovir za ilegalni prehod meje. Na povelja slovenske Policije se sploh ne odzivajo, bolj ubogljivi postanejo šele, ko se pojavi slovenska vojska.

Tako je potrebno, da sta na večjo skupino policistov, poleg  vsaj dva vojaka, drugače zadeva postane zelo kaotična. Pri tem migrantom pomagajo še Hrvati, ki bi se migrantov radi znebili pri njih in jim dajejo navodila zua prestop meje. Vojska, ki nadzira mejo z droni se čudi vedno večjemu številu ilegalcev. Na obhodih vedno znova najdejo skrivališča s hrano in oblačili za ilegalce. Seveda poleg tega tam najdejo tudi cel kup smeti. Nam je zaupal naš bralec.

In med tem, ko se ministrica Bobnarjeva širokousti kako dobro dela, prihaja jesen, ko je na področju ilegalnih migracij vse več ilegalnih poizkusov prestopa državne meje. Nas pa res zanima, koliko takih ilegalcev je pripravljena sprejeti sama, na svojem domu. Odgovor prepuščamo kar vam.

Uredništvo

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
94%
0.5km/h
100%
12°C
13°
11°
11°
Tue
9°
Wed
10°
Thu
9°
Fri
10°
Sat

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA