Dominika Švarc Pipan po sestopu, lahko še 6 mesecev prejema nadomestilo

Zoran Jankovič in Dominika Švarc Pipan v objemu, slika twitter

Skoraj že odpisana Dominika Švarc Pipan, ki je zakuhala tudi vojno v stranki SD, si bo ob sestopu z mesta ministrice, lahko privoščila pol leta počitka, saj bo lahko prejemala nadomestilo.

Polna ministrska plača za januar pripada ministrici na odhodu Dominiki Švarc Pipan, decembra pa je zaslužila 5.887,70 evra bruto. Po odhodu iz vlade ima pravico do šestmesečnega nadomestila plače. Njen državni sekretar Igor Šoltes jerecimo  decembra zaslužil 5.372,93 evra bruto.

Kot piše Večer, trenutno nadomestilo plače prejema en bivši minister, Uroš Brežan, ki je prvi vodil resor za naravne vire in prostor. Njegovo nadomestilo plače: 4.859,66 evra bruto. Edini, ki po odhodu iz vladne posadke – razrešen je bil sredi lanskega oktobra – kot bivši državni sekretar (na kmetijstvu) trenutno koristi nadomestilo plače, je Darij Krajčič (afera ukradeni sendvič iz Šarčeve vlade). Januarja mu je za mesec prej pripadlo 4.466,44 evra bruto.    

Je pa plača  zunanje ministrice in podpredsednice vlade Tanje Fajon (SD) kar 6.168,04 bruto. Sedaj vemo, zakaj je tako močno naklonjena dejstvu, da SD ostane v Golobovi vladi.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.