Dosegli smo vrhunec četrtega vala! Na pomoč prihaja vojska!

slika: portal SDS

Institut Jožef Stefan (IJS) v svoji najnovejši napovedi ocenjuje, da je epidemija covida-19 glede na število pozitivnih testov predvidoma dosegla vrh četrtega vala. Na pomoč prihaja vojska!

Na pomoč prihaja vojska

Predvidoma bo na intenzivnih oddelkih več kot 250 covidnih bolnikov, verjetno pa jih ne bomo presegli 300, ocenjujejo na IJS-ju. “Zdaj je ključno, da zares dosledno izvajajmo pravilo preboleli, cepljeni, testirani (PCT) in vse ostale ukrepe, da epidemija ne bi začela spet naraščati,” opozarjajo na IJS-ju.

Zaradi dolgih časovnih zamikov od okužbe do hospitalizacije po njihovem mnenju popravnega izpita ne bo. Najučinkovitejši ukrep za obvladovanje epidemije je cepljenje, ki pomembno zmanjša verjetnost za okužbo in težji potek bolezni”. Kumulativno število hospitaliziranih zmanjša pri tako kužnem virusu le cepljenje, ukrepi to isto kumulativno število bolnikov le razporedijo na daljše časovno obdobje,” so učinek cepljenja pojasnili na IJS-ju. Piše portal RTV SLO.

Vlada je  odločila, da Slovenska vojska s svojimi zdravstvenimi zmogljivostmi podpre delovanje zdravstvenega sistema. Slovenska vojska se bo s svojimi zdravstvenimi zmogljivostmi, s katerimi razpolaga, vključila v zdravstveni sistem in pomagala pri zdravljenju in negi bolnikov, so zapisali v sporočilu za javnost. Na osnovi izvedene analize razpoložljivih virov in izkazanih potreb ministrstva za zdravje bo SV zagotovil pomoč javnim zdravstvenim zavodom z aktiviranjem zmogljivosti vojaške zdravstvene enote, ki imajo ustrezno usposobljen zdravstveni kader.

cepivo, cepljenje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.