Dovoljena prodaja nogavic in spodnjega perila po vsej državi.

koronavirus, okuženost
koronavirus Slovenija

Vlada je na današnji seji zaostrila ukrepe v dveh regijah, obalno-kraški in zasavski, ki sta prešli v črno fazo.

Novi ukrepi, nova sproščanja

Po novem je za celo državo dovoljena prodaja spodnjega perila in nogavic in sicer v prodajalnah, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje. Težko pričakovano odločitev glede odprtja oziroma zaprtja šol in vrtcev pa je vlada preložila na četrtek.

Vlada je sprejela odlok o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil, ki bo veljal od sobote do 5. februarja. Novost je, da bodo v zadnjem času prepovedana vozniška usposabljanja zdaj mogoča ob predložitvi negativnega testa tako na strani izvajalcev kot uporabnikov. Izvajalci ta izvajajo skladno s sprejetimi priporočili NIJZ in pod pogojem, da imajo izvajalci negativen izvid hitrega testa ali testa PCR, opravljenega v Sloveniji, ki ni starejši od 72 ur.

Za uporabnike vozniških usposabljanj velja, da je udeležba pri izvajanju dejavnosti dovoljena tistim, ki predložijo negativni izvid hitrega testa ali testa PCR, opravljenega v Sloveniji, ki ni starejši od 24 ur.

Vlada je tudi podaljšala veljavnost odlokov o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode, o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z novim koronavirusom, o obvezni namestitvi razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah ter odlok o začasni delni omejitvi gibanja ljudi in prepovedi zbiranja ljudi.

Poleg tega je podaljšala ukrep odloga izvršbe in ukrep na področju davčne izvršbe. Podaljšala je tudi ukrep začasne ustavitve pozivanja oseb na prestajanje kazni zapora, je zapisano v gradivih po seji vlade.

viri: Vlada RS, SIOL, Slovenske novice

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
48%
3.6km/h
20%
7°C
10°
5°
7°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA