Drama: zaprtje in evakuacija letališča

Letališče Hamburg
Foto: ORF
Dramatični prizori na letališču v Hamburgu: V soboto zvečer je oboroženi moški prodrl na letališče. S seboj je imel svojo hčerko kot talca. Tisoče ljudi so bili evakuirani v varnost, vsi potniki so bili evakuirani iz letal. Pogajanja z ugrabiteljem še potekajo.

Po navedbah policije je oboroženi moški v soboto zvečer okoli 20.00 ure s svojim avtomobilom prebil vrata in zapeljal na letališče in streljal v zrak. Moški je s sabo v avtu imel štiriletno hčerko – po navedbah policije naj bi pred tem prišlo do spora o skrbništvu z materjo.

Letališče je bilo takoj zaprli in evakuirani. Vsi potniki na letalih so bili evakuirani in nastanjeni v bližnjem letališkem hotelu. Skupno naj bi bilo prizadetih 3.200 potnikov, je sporočila policija v soboto zvečer.

Prekinitev letalskega prometa

V nedeljo zjutraj je letališče sporočilo, da bo zaradi ugrabitve letalski promet prekinjen za nedoločen čas. “Prihaja do odpovedi letov in zamud skozi ves dan,” je še sporočilo letališče. Policija prosi potnike, naj za zdaj ne prihajajo na letališče.

“Strašljivo,” “grozno” – tako so opisali potniki, ki so bili evakuirani iz svojih letal. Mlada ženska, ki je nameravala v soboto zvečer leteti na Majorko, je za dpa povedala: Videla je ogenj in najprej pomislila, da bo hitro ugasnjen. Nato pa je slišala, da poteka strelski pohod. Dejansko je oboroženi moški med vožnjo po letališču vrgel steklenice z vnetljivo tekočino, ki so povzročile požar na letališču.

Stik z ugrabiteljem Hamburger policija je celo noč pogajala z verjetno 35-letnim moškim v turščini. “Tu se zavzemamo za rešitev prek pogajanj,” je dejala predstavnica policije za dpa.

Žena pred dogodkom obiskala policijo

Žena moškega se je pred dogodkom oglasila pri policiji zaradi odtujitve otroka, je dejal predstavnik policije. Policija trenutno predvideva, da je ozadje tega incidenta skrbništvo. Predstavnica policije je povedala, da naj bi oče otroka “odvzel” in ga morda z uporabo sile posedel v avto, preden se je  skupaj z otrokom odpeljal na letališče.

Policija ob polnoči ni imela informacij, da bi bil kdo poškodovan. To velja tudi za napadalca in otroka, ki ga ima s seboj.

VREME

Maribor
delno oblačno
95%
2.1km/h
30%
10°C
12°
10°
12°
Sat
12°
Sun
13°
Mon
14°
Tue
12°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.