Društvo Humanitarček je delilo pretresljivo zgodbo slovenske upokojenke. POMAGAJMO SKUPAJ!

slika je naključna

V zadnjih tednih smo na spletu zasledili številne pretresljive zgodbe slovenskih upokojencev, ki so jih namesto njih zapisali člani društva Humanitarček.

Pomagajmo starostnikom

Gre za projekt, ki je nastal na pobudo društva Humanitarček, ki od leta 2012 poleg brezdomcev skrbi tudi za starostnike. V letih dela z njimi so ugotovili, da jih je vedno več. Tudi če bi imeli nekaj 10.000 evrov, ne bi mogli poskrbeti zanje, saj vseh ne najdejo. Revščina je še vedno največja stigma.

Neverjetna zgodba Slovenke

Tokratna zgodba 80-letne upokojenke Gabi je srce parajoča. Njeno življenje je bilo zaznamovano s trpljenjem in trdim delom. Rodila se je kot dvojčica, vendar ji je sestra pri 12 letih umrla zaradi bolezni. Njen oče je rad popival in to je pustilo posledice vsej družini. Ko je bila stara 15 let, jo je prvič spolno zlorabil. Njena mama je bila delavna ženica, ki pa nikoli ni prebolela smrti hčerke. Oče je vse bolj padal v brezno alkoholizma in Gabi je pri 18 letih zanosila z lastnim očetom. Takrat jo je tako močno pretepel, da je splavila. Mama si je vzela življenje, podobno je hotela storiti tudi ona, vendar ji ni uspelo. Poročila se je s starejšim moškim, s katerim nista mogla imeti otrok.

Kaj vse se je dogajalo za štirimi stenami in v kakšni stiski se je znašla sedaj 80-letnica pa si lahko preberete v zapisu društva Humanitarček!

MG