Družina Musar ekspresno poplačala kredit v višini 400.000 evrov

Zakonca Musar, slika Prava.si

Če ima kdo denar, pa ga ima (sedaj) družina Musar. Žena predsednica Slovenije, mož pa poslovnež in dobitnih denarja za protokolarne zadeva.

Mogoče podatek o tem, da Nataši Pirc Musar, finančno ne gre slabo, oziroma sploh ne gre slabo, se da razbrati tudi v tem, da sta zakonca Musar, predlani najela 10-letno posojilo, ki pa sta ga v manj kot dveh letih že poplačala, piše portal Necenzurirano.

Podjetje Ruska dača, ki ga ima v lasti skupaj s soprogom Alešem Musarjem, je namreč konec januarja predčasno poplačalo 431.000 evrov posojila, ki ga je leta 2021 najelo za nakup zemljišča v Zgornjih Gameljnah. Gre za približno 3.000 kvadratnih metrov veliko parcelo na območju nekdanje tovarne Rašica, ki jo je podjetju prodala zdaj že nekdanja Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), bolj znana kot slaba banka. Na njem želita zakonca Musar zgraditi gostinsko-nastanitveni objekt z 12 sobami.

Po prvotni pogodbi bi moralo podjetje Ruska dača posojilo poplačati v slabih desetih letih – do novembra 2030. Vrnilo ga je že po dveh letih. Odgovor na vprašanje, kako mu je to uspelo, se zelo verjetno skriva v ljubljanskih Mostah. Tam je Aleš Musar konec lanskega leta sklenil posel kariere. Prodal je svoj delež v podjetju, ki ima v lasti 24.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče nekdanje tovarne gradbenih strojev SCT Strojegradnja. Za to je na bančni račun v Nemčiji prejel skoraj tri milijone evrov kupnine.

Za ubogega Aleša Musarja smo sicer mislili da se komaj preživlja, ob novici, da “revež” vsaki mesec prejema 850 evrov denarja za opravljanje funkcije soproga predsednice države. Kako žaljivo do prebivalk in prebivalcev Slovenije?

In kako naj po teh silnih denarcih, predsednica države prepozna recimo upokojence, ali druge ljudi, ki se preživljajo iz meseca v mesec?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.