Država z denarjem zalaga POP TV? Za show Masterchef bo dala kar 200 jurjev?

slika: Wikipedia

Splača se biti Golobov zaveznik? Očitno je to nekaj normalnega, da vlada, katero podpira največja komercialna televizija, le-tej vrne nazaj zahvalo v obliki denarja.

Si zamislite kakšen pogrom bi se zgodil, če bi vlada Janeza Janše, sponzorirala kakšeno oddajo na televiziji Nova24TV. Ker pa to počenja vlada Roberta Goloba na POP TV, pa je očitno nekaj normalnega?


Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je namreč oddalo javno naročilo, s katerim želijo promovirati znak “Izbrana kakovost – Slovenija” za sektor mleka, mesa in sadja. Javno naročilo vključuje zakup oglasnega prostora, izvedbo kreativnih zapletov in ostale promocijske umestitve v oddaji Masterchef Slovenija prihodnjo pomlad, razkriva Žurnal24.

Produkcija Pro plus Produkcija plus je predložila ponudbo v višini kar 199.999,48 evra z DDV. Izvedli so en krog pogajanj, v katerih pa ministrstvu ni uspelo znižati cene. 

Oddaja Masterchef Slovenija je kuharsko tekmovanje ljubiteljskih kuharjev, ki je narejeno po britanski licenci Masterchef.  Kot se izgovarjajo na ministstvu za kmetijstvo, so se za promocijo odločili zaradi zahtev sektorjev mleka, mesa in sadja, da v promocijo znaka »izbrana kakovost – Slovenija« za sektor mleka, mesa in sadja vključimo tudi segment HORECA.

Bo torej 200 jurjev davkoplačevalskega denarja šlo za poplačilo reklamiranja te vlade?

VREME

Maribor
delno oblačno
54%
5.1km/h
40%
25°C
27°
23°
25°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
17°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.