DZ uzakonil pravico istospolnih do posvojitve otrok. Bomo priča novemu referendumu? Glasujte!

družina pismo
družina, SLIKA JE NAKLJUČNA

DZ je z 48 glasovi za in 29 proti sprejel spremembe družinskega zakonika, ki določajo, da je zakonska zveza življenjska skupnost dveh oseb. Torej ne ravno matere in očeta.

Golob spreminja Slovenijo v narobe svet. Po novem je zveza življenjska skupnost dveh oseb in ne več življenjska skupnost matere in očeta.  Ustavno sodišče je sicer naložilo DZ-ju, da neustavnost odpravi v šestih mesecih, ter določilo, da do sprememb zakonodaje velja, da je zakonska zveza življenjska skupnost dveh oseb ne glede na spol in da lahko istospolna partnerja v partnerski zvezi skupaj posvojita otroka pod enakimi pogoji kot zakonca.

V stranki SDS pravijo, da so imeli istospolni pari že do zdaj enake pravice razen posvojitve in oploditve z biomedicinsko pomočjo. Po mnenju NSi-ja pa ni razumljivo, kako ima lahko zveza med moškim in žensko enak pomen kot zveza med istospolnima osebama. Zveza med moškim in žensko je po njihovih navedbah zveza, iz katere po naravi izhaja novo otroško življenje, medtem ko pri zvezi istospolnih ni tako.

Se torej obeta še en referendum? Kakšno pa je vaše mnenje?

vir: RTV

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
82%
2.1km/h
0%
3°C
5°
2°
2°
Sun
1°
Mon
1°
Tue
2°
Wed
2°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA