Veliko je dilem, kateri igralci so v N.K. Maribor še pomembni, katerim novi trener še zaupa in katerih ne več. A dilem je za nekatere konec. Maribor zapušča eden od najboljših napadalcev.

Luka Zahović odhaja?

Konec je dilem. Napadalec Maribora Luka Zahović odhaja na Poljsko k ekipi Pogon, piše EkipaSN. O njegovi selitvi se je veliko pisalo že pred dnevi, a zdaj naj bi bilo že vse dogovorjeno. Vse skupaj se bozgodilo še pred nedeljskim večnim derbijem v Ljudskem vrtu z Olimpijo.

Zahović je v dveh obdobjih za člansko ekipo Maribora odigral skoraj 200 tekem in dosegel 81 zadetkov v vseh tekmovanjih. Enega tudi v skupinskem delu lige prvakov v tisti nepozabni tekmi v Ljudskem vrtu proti Sportingu za izenačenje na 1:1. Luka je bil takrat star komaj 18 let.Slika: facebook profil Luke Zahoviča

Za otroka Maribora bo to drugi odhod v tujino. Pred tem je med leti 2015 in 2017 nosil dres nizozemskega Heerenveena, a slovenski napadalec tam ni zadihal. Za prvo ekipo je zbral le osem nastopov, med strelce pa se ni vpisal. Ekipa Pogon trenutno v poljskem prvenstvu zaseda sedmo mesto, lani je bil na koncu mesto višje. Lovorike še nima, še najbližje je bila leta 1987 in 2001, ko je bila poljski podprvak. Tudi v pokalu je trikrat nastopili v finalu, a vselej ostal praznih rok (1981, 1982 in 2010). 

luki želimo v tujini obilo športnega zagona in sreče v novem klubu

MG