Edvard Kadič: “Pri Golobu gre za socialistične floskule, ki prikrivajo turbo kapitalizem!”

Edvard Kadič, slika: edvardkadic.com

 Voditelj Bojan Požar se je v oddaji Ura moči na Planet TV z gostoma Edvardom Kadičem in Boštjanom M. Turkom dotaknil predvsem retorike najverjetnejšega kandidata za mandatarja Roberta Goloba.

“Golob nima nobenega razmerja do resničnosti besed, ki jih postavlja v prostor. Recimo tole o hlapčevstvu, to, kar je povedal v prvotni izjavi, spominja na Cankarja in na elektriko in na zahodno evropske modele gospodarstva, potem doda še Mongolijo ali pa Atlantido, kar je spustil, tam je tudi socializem,” je povedal  Boštjan M. Turk. “Poleg tega pa Golob izvaja čisto retoriko Levice,” je še povedal sogovornik.

“Gre za socialistične floskule, ki prikrivajo ‘turbokapitalizem’ in v tem primeru od sebe daješ neke izraze, neke nalepke in to delaš v presežnikih. ‘Mi bomo to naredili čez pet let, boste videli, kako bo nekoč v prihodnosti.’ Sam pa tukaj in zdaj izvajaš najbolj brutalen ‘turbokapitalistični’ pristop. Zato kot sem že omenil v eni izmed teh oddaj, gre za golobizem, na eni strani torej skrivanje za socialističnimi floskulami in kapitalizem, na drugi strani pa revanšizem,” je Golobovo retoriko razčlenil Edvard Kadič.

vir:Siol.net

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.