Lani smo poročali o ukradeni harmoniki mladega harmonikarja Gašperja Kavška, katero je iskala praktično cela Slovenija. Po enem letu je harmonika spet nazaj. Pa ne s pomočjo policistov.

Svojo harmoniko je moral plačati nazaj!

Gašper nam je pred letom dni sporočil: »Včeraj so mi v Novem mestu ukradli modro harmoniko Zupan spahire blue pod katero je napisano SLOVENEC SEM in na desni strani moje ime Gašper. Prosim prosim za pomoč😭, Prosim če kdo vidi karkoli na bolhi ali na ostalih oglasih naj mi prosim sporoči.😭Harmonika je moje darilo za birmo in mi pomeni vse😢😭💔 hvala z vsako deljenje in pomoč pri iskanju.” 

A sedaj se je harmonika se je vrnila nazaj v hišo družine Kavšek. “Spet se veselimo in končno smo normalno zadihali. Ta neprijetna izkušnja nas je naučila, še posebej mene samega, da družina niso le ljudje s katerimi živiš, ampak tudi prvi na celem svetu na katere se lahko zaneseš.” nam je napisal harmonikar Gašper.

A žal, so harmoniko našli sami, kar družino malo žalosti, ker bi lahko harmoniko našli veliko prej. Policija naj nebi imela nobene moči, zato se je družina znašla po svoje in harmoniko dobila (plačala) nazaj. A tudi tu je bila trnova pot. Od Romov, ki naj bi harmoniko prvotno ukradli, jo je nekdo že kupil in Gašper jo v bistvu odkupil nazaj od kupca. A veselje ob harmoniki odtehta tudi to. Sedaj bo na harmoniko treba bolj paziti.

Družina Kavšek, še posebej Gašper se zahvaljuje vsem, ki so pomagali pri iskanju te diatonične harmonike, ki mu je pomenila veliko več, kot si marsikdo lahko predstavlja saj je bila njegovo birmansko darilo s katero je stopil na uspešno glasbeno pot.

“Iz napak se učimo, kar nas na koncu dela močnejše. Želim pa si, da tako srečo doživijo ostali, katerim je bil odvzet katerikoli instrument, dobijo nazaj svoj del življenja. Še enkrat hvala vsem za pomoč.” nam je zapisal Gašper!

Upajmo, da bomo lahko še velikokrat spremljali igrati in prepevati Gašperjev ansambel in veseli smo, da smo tudi mi lahko pomagali!

MG