EKSKLUZIVNO! Pritlehen napad na naš medij s strani kulturnika!

srpčič

Po objavljenem članku o dogodku Žlahtno-žleht Svetlane Makarovič in v organizaciji Mestnega gledališča Ptuj, ki ga vodi Peter Srpčič, smo po objavi članka, ki ga najdete TUKAJ, naleteli na nekulturni napad na neodvisnot in svobodo našega medija in to prav od kulturnika.

PETER SRPČIČ, PRITLEHNO NAD NAŠ MEDIJ

Očitno imamo v Sloveniji polno “kvazi” kulturnikov, ki prodajajo svojo “kvazi” kulturno ustvarjanje za kulturo, a ko jim stopiš na prste zacvilijo. Ko smo opozorili, da Mestno gledališče Ptuj (MGP) v zahvalo za daleč največje investicije za podravske občine, organizira dogodek s Svetlano Makarović, smo naleteli na nekulturni izpad direktorja MGP Petra Srpčiča, ki nas je označil z naslednjimi besedami: “Ko te eno tako sralo od spletnega medija, polno neresnic in natolčevanj jasnega izvora, označi takole …“ Naslednje besede si lahko razlagamo kot neposreden napad na neodvisnost in svobodo medijev, in to prav iz strani tistih, katerih so polna usta o pristranskosti medijev v Sloveniji, o čemer nekateri tako zelo radi nakladajo tudi v Bruslju.

Naj pa to nebi bil prvi takšen izpad omenjenega direktorja, saj naj bi januarja 2021 o njegovem izpadu poročal že Požareport, ko je ta objavil dokončno poročilo nadzornega odbora Mestne občine Ptuj o izvedbi nadzora. Kot naj bi takrat ugotavljal nadzorni odbor (4. 11. 2020) je MGP v letu 2019 ustvarilo za 29.445 evrov izgube, na dan 31. 12. 2019 pa je kar 52 % odprtih terjatev predstavljala oddaja kavarne v najem pod odrom, zapadlih terjatev je bilo za 31.934 evrov, saj direktor MGP kot dober gospodar ni sprožil ustreznih postopkov izterjave. To naj bi bile le nekatere ugotovitve poročila, spisanega na 28 straneh. Poleg tega pa naj k nobenemu potnemu nalogu, naj nebi bila priložena dokumentacija iz katere bi bilo razvidno dokazilo o dejansko izvedenem potovanju. Očitno direktor ni (bil) ravno preveč usposobljen za vodenje javnega zavoda? Ali pa je to po Ptujsko, (beri levo) normalno? 

vir: Požareport

Zapis na portalu Požareport

 

Kot nam je zagotovil ptujski vir (ime hranimo v uredništvu) naj bi Peter Srpčič med drugim kot direktor javnega zavoda v lasti občine najemal, vsaj tako kaže ERAR, kar “samega sebe”, med avgustom 2009 in septembrom 2015, naj bi si po podatkih ERAR-ja na svoj s.p. izplačal kar 39.300 evrov. 

Sicer pa je Srpčič, kot “umetnik“ svojo nestrpnost pokazal tudi s komentarjem Okornove upodobitve Zdravljice, ki jo je primerjal z upodobitvijo nacistične mogočnosti Leni Riefenstahl (dobro poznano je dejstvo kako so končali tisti, ki niso želeli sodelovati s Hitlerjem), čeprav video prikazuje temelje in vrednote na katerih je bila zgrajena Evropa po 2. svetovni vojni ter uspehe slovenstva.

Kot pravijo Ptujčani, je na Ptuju je v zadnjem času opazen porast levega ekstremizma in želje po totalitarističnem režimu. Za povrh vsega je bila tam še predstava Svetlane Makarović, ki je to tezo tudi potrdila. Na žalost se vse to dogaja v najstarejšem slovenskem mestu, za piko na i pod edino županjo izmed mestnih občin, ki prihaja iz, na žalost, vse bolj radikalne, stranke SD

Svetlana Makarović in Peter Srpčič

Svetlana Makarović in Peter Srpčič

Očitno so danes na Ptuju najbolj glasni tisti, ki so bodisi zaslepljeni v komunističnih fantazijah in pravljicah bodisi so imeli nekoč (tudi v času prejšnjih levih vlad) veliko privilegijev. No nekateri jih imajo še vedno. Kot je zapisal zgoraj omenjeni Srpčič, veliko stvari dela z levo roko. Očitno z levo roko nakazuje sam sebi tudi denar?

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
94%
100%
12°C
13°
11°
11°
Tue
9°
Wed
10°
Thu
9°
Fri
10°
Sat

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA