EKSKLUZIVNO! Proti predsedniku vlade Robertu Golobu vložena kazenska ovadba

Kazenska ovadba zoper predsednika vlade, Roberta Goloba
Kazenska ovadba zoper predsednika vlade, Roberta Goloba

Proti predsedniku Vlade Republike Slovenije, Robertu Golobu bo v sredo vložena kazenska ovadba zaradi kršenja zaradi večih kaznivih dejanj,” so nam sporočili mariborski aktivni državljani, ki so spisali to kazensko ovadbo.


Ovadbe se nanašajo predvsem na izjave Roberta Goloba glede izzida prvega kroga predsedniških volitev. Kazensko ovadbo je pripravila mariborska skupina aktivnih državljanov Slovenije.

“Na podlagi zbranih obvestil in dokazov utemeljeno sumimo, da je Predsednik vlade Republike Slovenije, Robert Golob v nedeljo, dne 23.10.2022, na dan predsedniških volitev v Sloveniji, izvršil kaznivo dejanje Zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po členu 261/I KZ1 RS, kaznivo dejanje Ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve po členu 360/I KZ-1 RS, kaznivo dejanje Nasilja zoper najvišje predstavnike države po členu 353/I KZ-1 RS in kaznivo dejanje Kršitve proste odločitve volivcev po členu 151/I-II KZ-1 RS, saj je s svojo javno izjavo v živo na POP TV, v oddaji Odločitev 2022, predsedniške volitve, ob 21.22,54 uri, naklepno zlorabil svoj uradni položaj Predsednika vlade in prestopil meje uradnih pravic, z namenom, da bi sebi ali komu drugemu pridobil nepremoženjsko korist ali da bi komu prizadejal škodo,” so ekskluzivno za naš portal e-maribor.si, sporočili iz skupine aktivnih državljanov Slovenije.

Kazenska ovadba zoper predsednika vlade, Roberta Goloba

Mariborski aktivni državljani trdijo , da je Robert Golob z dejanjem/izjavo neposredno in načrtno ščuval k nasilni spremembi ustavne ureditve, saj je zato, da bi ogrozil obstoj, ustavno ureditev ali varnost Republike Slovenije, pozival ali ščuval k neposredni storitvi kaznivega dejanja iz 353. člena KZ-1 RS, Nasilja zoper najvišje predstavnike države, ki določa, da kdor z namenom, da bi ogrozil ustavno ureditev ali varnost Republike Slovenije, zoper katerega izmed najvišjih predstavnikov države stori kakršnokoli nasilno dejanje. S svojo javno izjavo je naklepno seznanil in opozoril celotno slovensko javnost na nasilno preprečitev predsedniškemu kandidatu Anžetu Logarju, da bi bil legitimno izvoljen za predsednika države.


CELOTNO KAZENSKO OVADBO SI EKSKLUZIVNO LAHKO OGLEDATE TUKAJ!


Iz celotne kazenske ovadbe izhaja, da je Predsednik vlade Robert Golob s svojim dejanjem neposredno ogrozil ustavno ureditev in delovanje države ter izkazal neposreden naklep, da na kakršenkoli način onemogoči izvolitev predsedniškega kandidata Anžeta Logarja za predsednika države. Pri tem ni skrival niti dejstva, da ne želi na predsedniškem mestu videti lovke Janeza Janše v kakršnikoli obliki. S tem si je nezakonito in protipravno vzel pravico, ki mu ne pripada, v posmeh volivcem,” so še zapisali mariborski aktivni državljani.

VREME

Maribor
oblačno
86%
2.1km/h
91%
23°C
24°
21°
22°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.