karl erjavec
slika, facebook

Karlu Erjavcu ni uspelo. Po res sramotnih 40 glasovih je sanj o njegovi politični karieri konec. Sramoten izid tudi za vso kul opozicijo.

Karl Erjavec dobil (sramotnih) 40 glasov

Šlo je po napovedih. Karl Erjavec je imel zares  “zagotovljenih 39 glasov” to so glasovi vseh poslancev LMŠ (14), SD (12), Levica (8), SAB (5). Torej, če sklepamo po tem, je Erjavca iz lastne stranke DESUS podprl le en član, torej Jurij Lep. Zato je teh 40 glasov še bolj sramotnih, ko se zdi. Erjavec je v zgodovini glasovanj o mandatarjih dosegel doslej najslabši rezultat. Pred njim je najslabši rezultat imel od leta 2012 z 42 glasovi Zoran Janković.

Ob robu seje naj bi potekala zabavna “parlamentarna stavnica”: 33 različnih poslancev je napovedalo povprečen rezultat 42,2 za nezaupnico. Točen rezultat napovedali le, Tomaž Lisec, Gregor Perič, Monika Gregorčič, in Iva. Dimic. Med novinarji zadela le Žana Vrtačnik iz Večera.

Sinočnji propad konstruktivne nezaupnice je posledica tudi zdaj že pregovorno nesposobnih liderjev opozicije, zlasti Fajonove in Marjana Šarca. Domet Alenke Bratušek (SAB), po smrti poslanca Franca Kramarja imenovane črna mamba, je zaradi njene pretekle politike že tudi dobro poznan, slično kot Erjavčev, napisani program Levice pod vodstvom Luke Mesca pa je tako ali tako politični program izven ustavnega loka, piše Požareport.

Psi lajajo, karavana gre dalje!

PM