karl-erjavec-upor
slika: fotomontaža, insajder

DESUS ne samo, da je razklan, DESUS je pokopan. In glavni pogrebec stranke Karl Viktor Erjavec, ki bo stranko pripeljal v popolni zlom?

Erjavec naročil poslancem naj slikajo glasovnice?

Neverjetno, a resnično. Karl Viktor Erjavec, kandidat za mandatarja nove vlade, samoimenovane kul, ne more brzdati svojih čustev in svojega egota. Potem, ko se je odrekel svojemu poslancu Robertu Polnarju, ker pač noče pihati v njegov rog, naj bi sedaj ostalim poslancem zabičal, naj glasovnice slikajo. No zelo podobne informacije prihajajo tudi iz drugih strank Kula, zato na primer Tanja Fajon in Alenka Bratušek tako suvereno javno zagotavljata, da bosta poslanski skupini SD in SAB ob tajnem glasovanju za Erjavca zagotovili vse poslanske glasove.

Včeraj točno opoldne, sta se na sestanku stranke na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču pojavila zgolj dva poslanca Desusa, vodja poslanske skupine Franc Jurša in poslanec, ki podpira Karla Erjavca, Jurij Lep. poslanca Ivan Hršak in Branko Simonovič sta se seji izognila z izgovorom, da se slabo počutita, (še vedno) Desusov minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek pa naj bi imel obveznosti, piše Požareport.

Glede na razklanost stranke DESUS in na vse bolj nervoznega Erjavca, ki ne more zagotoviti niti vseh poslanskih glasov lastne stranke, se res lahko vprašamo, ali ni ta “destruktivna” nezaupnica le predstava za javnost. Roko na srce, niti pri stranki SD si ne želijo vladati. Njihova vse bolj radikalna “liderka” Tanja Fajon se kar tako nebo odrekla 15.000 evrov Bruseljske plače.

PM