slika;: Nova24.tv

Kje je bil predsednik vlade Marjan Šarec v noči napada na Erbil, kjer so bili slovenski vojaki? Je spal doma, ali pa je bil pri lepi Nataši? V bistvu to sploh ni važno. Važno je le to, da se ni odzival na SMS sporočila.

Šarec spal, Erjavec pa mu je pošiljal SMS sporočila

Obrambni minister Erjavec naj bi tako po iranskem napadu na Erbil in pred videokonferenco s slovenskimi vojaki Šarcu pošiljal SMS-sporočila, ki pa jih ta ni slišal, piše Požareport. Na stranki DeSUS naj bi za Žurnal24.si potrdili, da je Erjavec premierju Šarcu poslal sporočilo nekaj pred tretjo zjutraj, ko je o tem obvestil tudi predsednika države Boruta Pahorja, ki se je takoj odzval. Erjavec je ob pol peti zjutraj, ko naj bi evakuacijo začeli nemški vojaki, Pahorja in svetovalca v kabinetu predsednika vlade Damirja Črnčeca pozval, da podata soglasje k evakuaciji slovenskih vojakov, vendar iz kabineta predsednika vlade ni bilo odgovora.

Erjavcu, naj bi se Šarec oglasil s SMS sporočilom šele ob 5.58 in kot pravi je soglašal z evakuacijo slovenskih vojakov, ob šesti uri pa se je na vztrajanje Pahorja že začela videokonferenca, ki naj bi bila predvidena za deveto uro.

Medtem ko naš predsednik vlade spi, se v Sloveniji doogaja marsikaj. Upajmo le, da spi povsem mirno, glede na to, da je na čelo vlade, katerega tja niso postavili ljudje.

VIR: Žurnal24

MG