Primopredaja poslov iz rok nekdanje ministrice dr. Aleksandre Pivec v roke aktualnemu ministru dr. Jožetu Podgoršku

Predsednik DeSUS in morebitni mandatar za sestavo nove vlade Erjavec je bil oster do ministra za kmetijstvo iz kvote DeSUS Podgorška, ker ne želi odstopiti, kot minister za kmetijstvo v Janševi vladi.

Erjavec nad ministra Podgorška

Jože Podgoršek je po odstopu nasledil Aleksandro Pivec. Saj je kmetijsko ministrstvo pripadalo stranki DESUS. A ker se je stranka odločila, da zapusti vlado Janeza Janše je prišlo do ugibanj, ali bo Podgoršek še naprej ostal minister. Predsednik DeSUS in morebitni mandatar za sestavo nove vlade Erjavec je oster do ministra za kmetijstvo iz kvote DeSUS Podgorška, ki tudi po izstopu stranke iz koalicije ni odstopil s položaja, tako kot je z mesta ministra za zdravje odstopil Tomaž Gantar.

Po Erjavčevih ocenah Podgoršek s tem krši statut DeSUS, o čemer bodo odločali organi stranke in po njegovem mnenju verjetno ugotovili, da ni več član DeSUS. Statut stranke namreč v 41. členu določa, da mora v primeru izstopa DeSUS iz vladne koalicije njen minister odstopiti. “Če tega ne stori, mu preneha članstvo v stranki,” pravi Erjavec.

Vendar pa so organi DeSUS ob tem, ko so pred nekaj tedni izglasovali izstop iz Janševe koalicije, odločitev o usodi dveh ministrov prepustili Janši. Gantar je dan zatem odstopil s položaja, Podgoršek pa odstopne izjave Janši ni poslal. in tega verjetno niti ne namerava storiti, piše Reporter.

PM