Erjavec ne želi da stranka DESUS podpiše dogovor z vlado!

Karel Erjavec desus svet
Karel Erjavec, slika, družbena omrežja

DeSUS naj bi po besedah Karla Erjavca predsednika DZ Igorja Zorčiča posebej obvestila o tem, da je stranka sedaj v opoziciji.

Erjavec noče da DESUS sodeluje s koalicijo

Po neverjetnem fiasku in sramoti, kjer naj bi le en član stranke DESUS podprl Karla Erjavca za mandatarja je, Erjavec dejal, da bo v prihodnjih dneh opravil pogovor s poslancema Simonovičem in Hršakom. Simonovič je sicer v preteklih dneh menil, da je bil KUL ustanovljena samo za konstruktivno nezaupnico in da je uresničevanje programa DeSUS mogoče tudi ob aktualni vladi.

Erjavec je danes povedal, da se je z vodjem poslanske skupine Francem Juršo že pogovoril o tem, ali ostaja član DeSUS in ali podpira sklepe sveta stranke, da je DeSUS v opoziciji. Jurša po Erjavčevih navedbah pravi, da je od vsega začetka spoštoval sklepe stranke. Prav tako se je predsednik stranke DESUS pogovoril s poslancem Jurijem Lepom, ki o tem nima nobenih pomislekov. So pa Erjavčevi pomisleki glede kmetijskega ministra, saj želi, da izstopi iz vlade.

To seveda pravi Erjavec, ki se je ničkolikokrat zlagal, zato bi bilo dobro počakati, kaj bodo poslanci DESUS-a zares storili, Če poleg Polnarja, Erjavcu odrečeta sodelovanje še Simonovič in Hršak, DESUS praktično nima več poslanske skupine.

PM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.