slika: finance

Kandidat za predsednika stranke DeSUS Karl Erjavec je ob začetku izrednega volilnega kongresa DeSUS, ki ga bodo v stranki upokojencev izpeljali po pošti, delegatom poslal pismo.

DESUS je ideološka stranka

Erjavčeva drža je postala povsem leva. Pravi, da  vlada Janeza Janše preveč pozornosti namenja ideološkim temam, spreminjanju medijev in kadrovskim zadevam. Ob tem je Erjavec odločno podprl ministra za zdravje Tomaža Gantarja iz kvote DeSUS in zapisal, da vlada nekatere pomembne odločitve sprejema mimo njega.

Kandidat za predsednika DeSUS je prepričan, da slednje ni dobro, saj da to po nepotrebnem razburja večji del slovenske javnosti. “Ne bom opisoval konkretnih primerov, ker so ti primeri znani. Prepričan sem, da je bilo vodstvo stranke do teh pojavov preveč tiho in se izgovarjalo, da smo neideološka stranka. Če bom predsednik DeSUS, se bo moj glas slišal in ne bom tiho pred nikomer.“Ideologija stranke DESUS je antifašizem, socialna država, javno zdravstvo, javno šolstvo in naša ideologija ni fašizem, liberalni kapitalizem, privatno zdravstvo in privatno šolstvo. Zato kot kandidat za predsednika stranke močno oporekam vsem tistim, ki trdijo drugače,” pravi Erjavec.

Pivčeva je bila Erjavčeva napaka

Erjavec se je obregnil tudi ob Pivčevo. “Nekdanja predsednica je prišla v stranko v letu 2017 in po nekaj mesecih dela v stranki postala državna sekretarka. Po parlamentarnih volitvah leta 2018 je že postala ministrica. Praktično v dveh letih članstva v stranki je postala državna sekretarka in ministrica.” Kot je poudaril Erjavec, je bila takšna kadrovska politika njegova napaka, za katero v celoti prevzema svojo odgovornost.

Erjavec se je po nekaj časa, ki ga je preživel “na hladnem” od politike, očitno še bolj postavil na levo stran slovenske politike. Očitno se bo po naslednjih volitvah za “partizane” zavzemalo kar 5 strank SD, Levice, SAB, LMŠ in celo DESUS. 

Zanimivo je, kako o politiki razmišlja človek, ki je na volitvah dobil le, sramotnih 39 glasov!

PM