Zagotovo poznate zagotovo poznate največje mariborsko nakupovalno središče Europak, ki letos praznuje 19 let. Stavbo Europarka Maribor je zasnoval arhitekt Heinz H. Brunner iz Dunaja.

Kdaj so bili začetki nakupovalnega središča Europark?

Nakupovalno središče je bilo odprto 23. avgusta 2000. Takrat je začelo poslovati 65 prodajaln in lokalov. Marca, junija in avgusta 2007 so bile odprte dodatne prodajalne in lokali, tako da se je skupna številka teh povečala na 120. Leta 2011 so celovito prenovili garažno hišo ter njen prometni režim in jo delno opremili s parkirnim sistemom s parkirnimi lučkami. Družba je upravitelj 29 lokacij nakupovalnih središč na območju srednje, južne in vzhodne Evrope in je vodilno podjetje na področju upravljanja nakupovalnih središč v Avstriji in Sloveniji. Skupna površina vseh prostorov, ki jih ponuja v zakup, znaša 790.000 kvadratnih metrov.

Kakšno bo praznovanje 19. rojstnega dne?

Jutri bo Europark Maribor z velikim koncertom na Trgu Leona Štuklja, ki se bo začel ob 20. uri, dodal piko na i praznovanju 19. rojstnega dne. S svojimi uspešnicami bodo obiskovalcem poznopoletni večer polepšali šarmantni Jan Plestenjak s skupino ter Modrijani. Med nastopajočimi pa bo s simpatičnimi vložki krmarila povezovalka Polona Požgan. V Europarku so zaradi slabše vremenske napovedi poskrbeli tudi za streho, tako da bodo obiskovalci lahko, ne glede na vremenske razmere, uživali v glasbeno obarvanem septembrskem večeru. Poskrbljeno bo tudi za jeklene konjičke: Vsi obiskovalci lahko namreč v garažni hiši največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije svoje avtomobile v soboto pustijo vse do polnoči.

Zagotovo si velik koncert Modrijanov in Jana Plestenjaka splača ogledati.

uredništvo e-Maribor