Maribor je je bil blizu velikega podviga, a žal je zmanjkalo nekaj malega. Tudi nekaj športne sreče in sodniške napake.

Maribor se poslavlja od Evrope

Maribor se ponosno poslavlja iz Evrope, potem ko je bil na povratni tekmi play-offa za ligo Europa proti Ludogorcu ob polčasu v izgubljenem položaju (0:2), a je nato v drugem delu igre skoraj prišel do zgodovinskega preobrata, od katerega so ga ločili le centimetri. Po remiju z 2:2 se zaradi zadetka več v gosteh napredovanja veselijo Bolgari

Po prvem polčasu Mariboru, ki je na prvi tekmi pred tednom dni remiziral brez zadetkov, ni kazalo dobro. Po golih Marcelinha v 17. in Claudia Keserüja v 26. minuti z enajstmetrovke, ki jo je zagrešil Mitja Viler, se je zdelo, da je že vse odločeno in se bodo gostje zlahka veselili napredovanja v skupinski del lige Europa.

Toda Maribor je Maribor in se ne preda kar tako, prav to pa je pokazal tudi tokrat, ko je gol upanja najprej v 65. minuti zabil kdo drug kot Marcos Tavares, ki je na igrišče prišel s klopi. Ko je Rudi Požeg Vancaš, podajalec pri prvem golu, v 72. minuti zadel z 2:2, je v Ljudskem vrtu završalo. Mariborčani so na vso moč napadli še tretji gol in vseskozi pritiskali, a časa je bilo premelo.

Zamenjava nerazpoloženega Kronavetra s spočitim Tavaresom se je izkazala za odlično rešitev a žal prepozno. Maribor se tako poslavlja z Evrope in ostane mu le še 1. SNL.  Res škoda za Maribor, ki bi moral v prvem polčasu pokazati bistveno več. A na koncu so se vseeno poslovili pokončno.

M.G.