slika: Facebook profil NK Maribor

Slovenski nogometni prvak Maribor je nocoj gostil AIK Stockholm na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Kot so povdarili v mariborskem taboru, so si želeli zmage brez prejetega zadetka, a žal so ga dobili. Tekma se je končala z rezultatom 2:1 za Maribor!

Maribor slavil z rezultatom 2:1

Tekmo sta sodila Nemca Sascha StegemannMarco Achmüller in Sven Waschitzki.

V 6. minuti GOL za Maribor. Vijoličasti so uspešno prebili obrambo Švedov. Kotnik je na osemnajstih metrih našel Hotića, ki je hitro podal v kazenski prostor, kamor je vtekel Rok Kronaveter in matiral vratarja Linnerja. Maribor – AIK 1:0!

V 28. minuti Gol za AIK! Po vodilnem zadetku Maribora resnejših priložnosti ni bilo ne na eni, ne na drugi strani. Vse do 28. minute, ko je po izgubljeni žogi Kotnika Larsson izjemno podal s sredine igrišča do napadalca Goitoma. Pred njim je stal zgolj še Ivković, z diagonalnim strelom pa je premagal Pirića za izenačenje Švedov. Maribor – AIK 1:1.

V 38. minuti GOOOL! za Maribor. Po kotu znova vodstvo Maribora. Kronaveter je imenitno našel Sašo Ivkovića, ki je z nebeškim skokom in izjemnim strelom z glavo vijoličaste povedel v vodstvo z 2:1. Maribor – AIK 2:1.

Končni rezultat 2:1 za Maribor, povratna tekma bo čez teden dni v Stockholmu!

M.G.