Fajonova se je poklonila spominu na heroja, ki je mesečno likvidiral 50 nedolžnih ljudi.

Tanja Fajon, SD
Tanja Fajon, fotomontaža - Demokracija
Fajonova se je poklonila spominu na heroja, ki je mesečni likvidiral 60 ljudi.

Od vodenja t. i. druge grupe odredov maja 1942 so partizani Franca Rozmana Staneta morili in ropali Slovence tako rekoč povsod, kjer so se nahajali.


Kdo je bil Franc Rozman Stane, kateremu se klanja Tanja Fajon?

Zgodovinar Ivo Žajdela pojasnjuje, da je bil Franc Rozman Stane med drugo svetovno vojno in komunistično revolucijo komandant partizanske vojske. Komunistični borci pa so, po vojni iz njega naredili mit, ki pa je temeljil na skrajno pristranskih podatkih oz. “le na formalnem naštevanju njegovih funkcij in še nekakšnih zaslug za partizanstvo, v resnici pa so zamolčali vse bistvene podatke o njem in njegovem početju”.

Franc Rozman Stane je po vrnitvi iz Španije leta 1941, kjer se je v državljanski vojni boril na strani komunistov, postal prvovrstni kader za komunistično oboroženo vojsko, ki je ob okupaciji Slovenije leta 1941 začela vojno na dveh frontah: ‘uradno’ proti okupatorju, ‘neuradno’ pa komunistično revolucijo z ubijanjem političnih nasprotnikov Slovencev”.

Partizani Franca Rozmana Staneta za seboj puščali opustošenje?

“Vodstvo partije  je Staneta  pri tem opravilu, pustošenju,  pošiljalo v prve bojne vrste, kjer je organiziral in vodil partizanske enote. Te so, še posebej od pomladi 1942 naprej, začele na veliko pobijati tiste Slovence, ki bi lahko bili revoluciji napoti. Že 26. oktobra 1941 so njegovi partizani na Dobrovljah nad Vranskim umorili tri civiliste, pri čemer je skoraj vse ‘dišalo’ po revolucionarnem umoru,” trdi Žajdela.

Od vodenja t. i. druge grupe odredov maja 1942 so njegovi partizani morili in ropali Slovence tako rekoč povsod, kjer so se nahajali. Med borci naj bi bil Franc Rozman Stane, “vsaj tako piše v propartizanski literaturi”, priljubljen, v resnici pa je bil, slepi izvrševalec zločinske revolucionarne politike komunistov. Leta 1943 in 1944 je bil kot komandant glavnega štaba partizanske vojske zraven pri velikih partizanskih zločinih: od Turjaka, Žužemberka in drugih partizanskih uničevanj slovenskih življenj in premoženja. Njegovi partizani so za seboj puščali neizmerno opustošenje, žrtve in gorje,” pravi Žajdela za Siol.net.

“Franc Rozman Stane heroj morda le še za komuniste” Arhiv Slovenije hrani poročilo, ki ga je 17. julija 1942 vodja Komunistične partije Slovenije Edvard Kardelj poslal članu Centralnega komiteja Komunistične partije Jugoslavije Ivu Loli Ribarju, v katerem je med drugim zapisal: “Včasih so nekaj mnogo likvidirali. Tako je npr. 2. grupa likvidirala mesečno samo na enem majhnem odseku povprečno do 50 ljudi. Dogajale pa naj bi se še veliko hujše stvari.”

Tudi če ni teh zločinov Franc Rozman Stane ni sam ukazal ali celo lastnoročno storil, pa je dejstvo, da on teh zločinov ni preprečil. Da pa so se zgodili, ne more biti dvoma.

 Franc Rozman Stane je bil in je očitno še vedno heroj za komuniste in vse tiste postkomuniste, ki še živijo od v komunističnem režimu pridobljenih številnih privilegijev. In res neverjetno je, da se pri Socialnih demokratih tem ljudem še vedno klanjajo!

P.M.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
60%
0.5km/h
75%
20°C
22°
19°
19°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.