Festival otroškega in mladinskega filma v Mariboru

Vir: Youtube

V Mariboru se v četrtek, 12. oktobra, začenja 7. mednarodni festival otroškega in mladinskega filma Enimation, ki ga s ciljem prikaza otroške in mladinske produkcije prireja Društvo za razvoj filmske kulture v koprodukciji z Narodnim domom Maribor, Vetrinjskim dvorom, Lutkovnim gledališčem Maribor ter s Fundacijo Sonda in partnerji. V presojo so prejeli 231 filmov iz 23 držav, kar po navedbah izvršnega producenta Reneja Puharja nakazuje na veliko mednarodno prepoznavnost festivala.

Enimation festival se bo tokrat že sedmič zavrtel v Mariboru. Otroke in mlade z vsega sveta spodbuja k ustvarjanju filmov in jim omogoča, da svoja dela predstavijo širšemu občinstvu na velikem platnu kinodvorane. Enimation festival je namenjen tudi druženju mladih filmarjev in mentorjev, izmenjavi idej, znanj in mnenj. V tekmovalnem delu prikazuje animirane, igrane, eksperimentalne in dokumentarne filme mladih avtorjev v treh starostnih kategorijah: MINI, do 10 let, MIDI, od 11 do 14 let, in MAXI, od 15 do 19 let. Izmed vseh tričlanska mednarodna žirija, Nika Autor (SLO), Joanna Polak (PL) in Leon Vidmar (SLO), izbere po enega najboljšega iz vsake kategorije in skupnega zmagovalca, ki prejme glavno nagrado Enimation.

Organizator sporoča, da kot novost v programu dodajajo “frišno” kategorijo, SVEŽI, projekcije filmov, ki so jih posneli otroci in mladi iz slovenskih osnovnih in srednjih šol, a se niso uspeli uvrstiti v tekmovalni program, ter da so veseli vedno večje produkcije lokalnih ustvarjalcev, ki jih s predvajanjem njihovih filmov na tako velikem festivalu najbolje podprejo in nagradijo.

Projekcije filmov, delavnice in razstave se bodo odvijaje v Lutkovnem gledališču Maribor, Vetrinjskem dvoru in GT22.

J. L.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.