slika Škandal24

Iz Smučarske zveze Slovenije so sporočili, da so po končanem disciplinskem postopku smučarju prostega sloga Filipu Flisarju po nedavnem incidentu na Ptuju naložili kazen.

Flisar bo moral plačati 1500 evrov

Smučarska zveza Slovenije je sprejela disciplinski ukrep zoper Filipa Flisarja in mu izrekla plačilo denarne kazni v višini 1.500,00 evra. Sredstva bodo v celoti namenjena razvoju mladih tekmovalcev. SZS je odločitev sprejela na podlagi disciplinskega pravilnika ter po pogovoru s Filipom Flisarjem, ki se je za svoje dejanje še enkrat opravičil tako organom zveze kot panogi ter še posebej vsem navijačem, ljubiteljem zimskega športa in športnikom. S tem je postopek izreka disciplinskega ukrepa tudi zaključen,” sporočajo iz SZS, piše Sportal.

Flisarjevo opravičilo

Ob naznanitvi kazni so pri krovni zvezi medijem posredovali tudi izjavo nekdanjega svetovnega prvaka v smučarskem krosu, ki pravi, da sklep v celoti sprejema. “Za svoje dejanje, ki ga iskreno obžalujem, se še enkrat opravičujem vsem. Disciplinski ukrep Smučarske zveze Slovenije v celoti spoštujem in še enkrat priznavam napako, ki sem jo storil. Ta mi ni v ponos, niti ni v moji naravi. Še posebej pa se opravičujem vsem športnim navdušencem, ki sem jih s svojim ravnanjem prizadel,” je po končanem postopku sklenil Flisar.

1500 evrov ne bo dovolj

Flisar, čigar misli so zdaj že pri zaključku sezone svetovnega pokala, je ne bo odnesel zgolj s kaznijo SZS. Kot smo poročali že v ponedeljek, ga čakata še plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru ter kazenska ovadba zaradi poškodovanja tuje lastnine. Ukrepov pa ne načrtujejo pri njegovem delodajalcu, torej obrambnem ministrstvu, kjer je zaposlen kot član športne enote Slovenske vojski.

M.G.