Fištravec je potoval na Kitajsko, Arsenovič pa v Ameriko in to na račun dijakov?

slika: facebook

V sklopu projekta #podamdaigram Fundacija Gorana Dragića Mariboru podarja deset brezplačnih vstopnic za ogled dveh košarkarskih tekem Miami Heata v Miamiju, med drugim tudi s klubom Dallas Mavericks, za katerega igra Luka Dončić.

Arsenovič z dijaki v Ameriko. Kdo bo kril njegove stroške?

Obe tekmi bosta v zadnjem tednu februarja, v času šolskih počitnic. Mariborska občina se je odločila, da ogled tekem, vključno s potovanjem, omogoči nadarjenim mariborskim dijakom, ki so športno aktivni in hkrati izkazujejo izjemne rezultate na določenem področju (šport, umetnost, znanost …).

V približno 30-članski mariborski delegaciji, ki bo potovala v Miami, bodo predstavniki Mestne občine Maribor in predstavniki pokroviteljev, vabijo pa tudi druga mariborska podjetja, ki jih zanima poslovno sodelovanje s podjetji iz ZDA, da se pridružijo. Je že prav da gredo nadarjeni učenci v Miami, še posebej, če stroške krijejo sponzorji, a kdo bo stroške kril občinski delegaciji za ta izlet? Mister 6%, kot se je župana prijel vzdevek, bo verjetno v Miami odpotoval na občinske stroške. Za pomembne projetke, pa tako in tako ni denarja. Važno je, da bo užival v Ameriki.

Potovanje na Florido bo v zadnjem tednu februarja, v času zimskih počitnic. “Ob ogledih obeh tekem smo v potovalni načrt dodali tudi sprejem pri županu Miamija, ogled univerze v Miamiju, oglede znamenitosti, obiske podjetij in srečanje s slovenskimi podjetniki na Floridi. Mestna občina Maribor in Fundacija Gorana Dragića sta za sodelovanje v projektu pridobila pokrovitelje, ki bodo dijakom krili stroške prevoza (letalskih vozovnic in transferjev) in šestih prenočitev z zajtrkom ter vodenja v Miamiju,” so sporočili z mariborske občine. Ali pa bodo občinske stroške spet krila občinska podjetja, tako, kot so reševala Čarobni december?

MG

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
42%
4.6km/h
20%
8°C
9°
7°
6°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA