Fištravec našel službo v Dijaškem domu

Vir: Facebook/Andrej Fištravec

Župan, ki se je povzpel na oblast s pomočjo ljudi, ki so rušili župana Franca Kanglerja, je na volitvah dokončno pogorel.

Fištravec v službo na Dijaški dom Maribor

Potem, ko je izgubil volitve je ostal brez službe, bo tako po skoraj enoletnem iskanju službe pravzel vodenje Dijaškega doma Maribor, kot vršilec dolžnosti. Vodenje Dijaškega doma Maribor Andrej Fištravec vidi kot izziv, saj gre za področje mladih, na katerega je bil vezan tudi večji del njegove poklicne poti. Kot pravi, so ga h kandidaturi povabili člani sveta zavoda, po premisleku pa je dal soglasje.

Položaj bo prevzel predvidoma do 1. marca, kot je napovedal, pa si bo prizadeval, da doma ne bi zaprli. V njem biva le 60 dijakov, prostora pa je za 320. Fištravec si želi prostore napolniti z različnimi programi in dejavnostmi za mlade: “Pri tem je pomembno je, da bi ustanovitelj uvidel, da obstajajo še druge možnosti. In če bodo iskali druge možnosti, bi bil naš naslednji korak, da vendarle opravimo vpis za prihodnje šolsko leto.”

Glede na vodenje občine Maribor, upajmo, da mu bo vodenje Dijaškega doma šlo boljše od rok.

MG


.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
81%
1.5km/h
53%
3°C
4°
3°
1°
Mon
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu
5°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.