Glasbena šola Svet glasbe

Franc Kangler: “Mračne sile so vključile KPK za politični obračun?”

Pri ustanovitvi parlamentarne komisije v zadevi “Kangler” se spet zapleta. KPK pravi, da DS ne sme izvajati političnega pritiska na neodvisno delo druge veje oblast.

Obisk KPK v Državnem svetu

KPK je napovedal, da se bo v prostorih državnega sveta zglasil v sredo v dopoldanskem času “z namenom vpogledati in prevzeti vso dokumentacijo v zvezi z omenjeno zahtevo, s katero razpolaga državni svet oziroma njegova delovna telesa in strokovni sodelavci“.

KPK je v začetku meseca že opozorila, da bi konkretna zahteva lahko predstavljala obliko nedovoljenega posega zakonodajne veje oblasti v neodvisno sodstvo in tožilstvo. Prav to je po besedah predsednika komisije Borisa Štefaneca razlog, da so uvedli postopek.

Kangler spet problem številka ena?

Predsednik državnega sveta Alojz Kovšca je za RTV SLO pojasnil, da z zahtevo ni seznanjen, da pa ima KPK pri njih odprta vrata ter da lahko pogleda vso dokumentacijo. Vprašal pa se je, zakaj imamo toliko tožb na Evropsko sodišče za človekove pravice in zakaj imamo od tam tudi toliko zahtev Sloveniji, da stanje popravi, če je v pravosodju vse tako prav. Kangler pa je na Twitterju ugotavljal, da je spet postal problem države in da so mračne sile ponovno “vključile KPK v politični obračun“.

M.G.