Franc Trček in njegove parlamentarne nebuloze

Franc Trček v lisicah: (zajem slike) twitter

Mariborski poslanec Franc Trček, od leta 2014 greje poslansko klop, kot mariborski poslanec, čeprav je rojen v Beli Krajini. V parlament je prišel pod stranko Levica, sedaj pa zastopa Socialne demokrate.


Ekscesi doktorja Trčka v Parlamentu!

Od doktorja Trčka in njegove starosti, ima namreč 52 let, bi pričakovali, da je z leti postal resen politik, a po ekscesih ki jih zadnje čase izvaja, lahko rekli, da gre mogoče za drugo puberteto? Trček je sicer leta 1994 diplomiral na ljubljanski Fakulteti za družbene vede in prav tam 2001 tudi doktoriral z disertacijo Družbeno-prostorske implikacije interneta, za katero je prejel, ne boste verjeli, celo študentsko Prešernovo nagrado. Med letoma 2009 in 2011 je bil tudi predstojnik Katedre za analitsko sociologijo.

Trčka se Mariborčani spominjajo s t.i. “spontanih” ljudskih vstaj, ki so se začele v Mariboru zaradi famoznih “Kanglerjevih” radarjev. V resnici pa je skrajna mariborska levičarska srenja izkoristila trenutek in s pomočjo nekaterih ljubljanskih levičarskih frakcij, kasneje zrušila tudi takratnega župana Maribora Franca Kanglerja. Podprti z medijsko močjo osrednjih medijev so si levičarji tudi takrat lahko dovolili vse. Podobno, kot danes, ko Jenullovi podivjanci vpijejo ob petkih po ljubljanskih ulicah sovražna gesla. Tako se je Trček kot bi bil malo podivjan, leta 2013 spravil na policiste. 

Je pa zagotovo zanimivo, da se je napad na uradno osebo s strani Franca Trčka skušal prikriti s tem, da so Trčka naredili, žrtev in heroja, bil je pa v resnici prav on tisti, ki je kršil JRM.

Po poročanju spletnega portala SIOL. Trčka toži tudi Zmago Jelinčič, ker ga je ta na seji enega od odborov v državnem zboru obtožil, da je državnemu zboru ukradel knjige. Domnevna žalitev je bila izrečena pred približno sedmimi meseci.

Pred mesecem dni je recimo Trček znova šokiral, ko je govoril o “štihanju#.  “Ampak, verjetno bomo morali priti do stanja kot v Angliji, ko so neko poslanko ‘zaštihali’, potem pa ne bo nihče kriv,” je na eni od sej odbora grozil kontroverzni poslanec Franc Trček, ki se je že večkrat izkazal s svojimi nasilnimi, celo huliganskimi izpadi na ravni pouličnih anarhistov iz propadle tovarne Rog.

Tudi v parlamentu se Trček obnaša, kot, da bi bil prvič v poslanskih klopih. Njegova mantra, pa je pravzaprav postopkovni predlog, katerega poslanec nenehno krši in zaradi katerega si je prislužil vrsto opominov.

Na seji Odbora za zdravstvo, ki mu predsedujem, sem bila pravkar deležna verbalnega napada in grožnje s strani poslanca Trčka (SD),” je okoli 16. ure preko Twitterja sporočila poslanka SDS Anja Bah Žibert. “Glede na njegova ravnanja, ko je morala poseči policija, se sprašujem, če se moram z družino česa bati?!“ Pa je spregovorila Anja Bah Žibert, po včerajšnji seji odbora za zdravstvo.

To, kar se gre Franc Trček je sramota za parlamentarizem, sramota za državni zbor in sramota za Socialne demokrate. Taki ekscesi ne sodijo niti na ulico, še manj pa v parlament. Žalitve, ki jih izreka poslanec Trček, pa so nedostojne in nevredne poslanca. 

Mariborčani, pamet roke. Ali Trček res sodi še v parlament?

P.M.

VREME

Maribor
delno oblačno
49%
1.5km/h
40%
28°C
29°
28°
28°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.